search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Λαϊκίζει ο Ρόμνει

29.09.2012 17:14
Λαϊκίζει ο Ρόμνει - Media

Με τη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ να ανάβει κάθε μέρα και περισσότερο, οι δύο υποψήφιοι έχουν πάρει σβάρνα τις πολιτείες και τα κανάλια σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τις ψήφους των συμπατριωτών τους.

Με τη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ να ανάβει κάθε μέρα και περισσότερο, οι δύο υποψήφιοι έχουν πάρει σβάρνα τις πολιτείες και τα κανάλια σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τις ψήφους των συμπατριωτών τους.

Ο Μιτ Ρόμνει όντας πίσω από τον Μπαράκ Ομπάμα στις δημοσκοπήσεις αποφάσισε να κινηθεί πιο δυναμικά και σαφώς περισσότερο λαϊκίστικα από τον νυν πρόεδρο.

Το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έδωσε συνέντευξη σε τρία (!) κανάλια παναμερικανικής εμβέλειας και διάλεξε ένα ξεχωριστό θέμα στο καθένα.

Στο ABC ο Ρόμνει αμφισβήτησε την εγκυρότητα των γκάλοπ λέγοντας ότι  «αυτά τα πράγματα ία είναι έτσι και μία αλλιώς» και πιστεύει ότι η κατάσταση θα αλλάξει υπέρ του μετά το ντιμπέιτ των υποψηφίων την προσεχή Τετάρτη. Μιλώντας στο NBC ισχυρίστηκε ότι «το νομοσχέδιο του Ομπάμα για την υγεία βασίστηκε στο δικό μου έργο στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης όπου όλοι οι πολίτες είναι ασφαλισμένοι» και στην εμφάνισή του στο δίκτυο CBS έκανε ευθεία επίθεση στον αντίπαλό του λέγοντας ότι «η εκστρατεία του έχει δολοφονικό χαρακτήρα εναντίον μου». Δεν εννοούσε βέβαια ότι ο νυν πρόεδρος επιθυμεί να τον εξοντώσει φυσικά αλλά είναι μια φράση που χρησιμοποιείται στην Αμερική όταν γίνεται προσπάθεια σπίλωσης κάποιου με –τα εδώ λεγόμενα- χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προσπαθεί να πολώσει το κλίμα ώστε να συσπειρώσει γύρω του τους φανατικούς δεξιούς ψηφοφόρους αλλά και όσους ανήκουν σε ένα πιο φιλελεύθερο χώρο και κλίνουν ελαφρά προς τα δεξιά.

Ο Ομπάμα έδειξε έμπειρος, ψύχραιμος και με χιούμορ απέναντι στα όσα λέει και κάνει ο αντίπαλός του. Ο πρόεδρος, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στην εκλογικά κρίσιμη πολιτεία του Οχάιο επικεντρώθηκε στην οικονομία και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Έκανε μάλιστα και σαρδάμ αφού αντί να πει «οραματίζομαι περισσότερες εξαγωγές των προϊόντων μας» είπε «οραματίζομαι περισσότερες εξαγωγές των δουλειών μας» αλλά το κατάλαβε αμέσως. Χαμογέλασε και, αφού διόρθωσε το λάθος, σχολίασε «αυτά παθαίνω για να παρακολουθώ συνέχεια τον Ρόμνει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:20