search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:43
MENU CLOSE

Σκληρότερες ρυθμίσεις για τις κουκούλες ζητά ο Δένδιας

29.09.2012 17:20
Σκληρότερες ρυθμίσεις για τις κουκούλες ζητά ο Δένδιας - Media

Ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις, θέλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απήυθηνε σχετική πρόταση από την Ολομέλεια της Βουλής στον υπουργό της Δικαιοσύνης.

Ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις, θέλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απήυθηνε σχετική πρόταση από την Ολομέλεια της Βουλής στον υπουργό της Δικαιοσύνης.

 Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, ο Δένδιας, αναφερόμενος στη χθεσινή διαδήλωση, επαίνεσε την «υπεύθυνη θέση που κράτησαν χθες τα κόμματα». «Υπήρξαν 21 συλλήψεις που οδηγούνται σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως θέλω να είμαι σαφής, πως το υπάρχον πλαίσιο δεν είναι επαρκές. Θέλω να παρακαλέσω τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει εξέλιξη του πλαισίου. Ήταν απολύτως προβλέψιμο πως κουκουλοφόροι ετοιμάζονταν να ρίξουν μολότοφ.

 Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να περιμένει τον κουκουλοφόρο, να περιμένει να ρίξει τη μολότοφ για να δράσει. Ας συμφωνήσουμε όλοι πως πρέπει να τροποποιηθεί το πλαίσιο αυτό, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας», πρόσθεσε.

 Παραθέτοντας στοιχεία για την προώθηση του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «οι προσαγωγές είναι λίγο λιγότερες από 20.000» και πως οι επιχειρήσεις «θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα επεκταθούν στην Κόρινθο, την Πάτρα και αλλού». «Οι συλλήψεις, σύμφωνα με τα προ δέκα ημερών στοιχεία, ανέρχονται σε 2.144. Έχουν γίνει 198 έρευνες σε κατοικίες, εκτεταμένοι έλεγχοι απ΄ την οικονομική αστυνομία, έχουν βρεθεί αποθήκες παρανόμων προϊόντων πάρα πολλών εκατ. ευρώ- είχαμε ένδεκα συλλήψεις για οπλοκατοχή. Υπάρχει και η συμμετοχή του ΚΕΛΠΝΟ, καθώς αντιμετωπίζουμε θέματα φυματίωσης, ηπατίτιδας, ελονοσίας…», πρόσθεσε.

 Από πλευράς του, ο κ.Ψυχάρης χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» την απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, σημειώνοντας: «Εμείς ζητούμε ασφάλεια και θέλουμε μιαν Αθήνα ασφαλή, όπως αυτή στην οποία μεγαλώσαμε. Μηδενική ανοχή σε κάθε είδους παρανομία, απέλαση για όσους βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:43