search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:46
MENU CLOSE

Ο θαυμαστός ψηφιακός κόσμος του Κυριάκου Πιερρακάκη!

18.12.2020 09:38
Ο θαυμαστός ψηφιακός κόσμος του Κυριάκου Πιερρακάκη! - Media

 

Ένα από τα πιο ευφυή σχόλια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι το εξής: «Γιατί στον ΣΥΡΖΑ δεν κάνουν αντιπολίτευση στον Πιερρακάκη; -Διότι δεν καταλαβαίνουν τι κάνει!» Η αλήθεια πολλές φορές φέρνει γέλια, όπως ακριβώς και η άγνοια. Η αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο νέος αυτός άντρας αλλάζει την ιστορία της χώρας, και την αλλάζει σιωπηρά, δίχως θόρυβο και σε ταχύτητες πρωτόγνωρες για το πολιτικό μας σύστημα. Πρώτη φορά ένας υπουργός είναι τόσο αθόρυβος, αποτελεσματικός και γρήγορος. Το μυστικό του είναι μάλλον ότι αγαπά την δουλειά του και είναι άριστος σ’αυτό που κάνει, κι αυτό φαίνεται καθώς αλλάζει την ζωή μας μέρα με τη μέρα…

Η άγνοια σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής απλά του παρέχει την καλύτερη προστασία. Είναι ίσως μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η άγνοια αποδεικνύεται τόσο πολύτιμη! Δεν σε προστατεύει μόνο από την …αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και από την «γνώμη του κοινού», από το γνωστικό πεδίο των δημοσιολογούντων. Όλοι χαίρονται που πατούν «ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή» διευκόλυνση. Για το πώς γίνεται, ποιος το κάνει, πως το κάνει -ευτυχώς- ελάχιστοι ενδιαφέρονται. Είδε κανείς να μνημονεύουν το Θωμά Έντισον όταν ανάβει το φως; Και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που έχουμε φως (και δεν τρώμε τα μούτρα μας στο σκοτάδι) και μια σειρά άλλων θαυμαστών επιτευγμάτων που άλλαξαν ριζικά προς το καλύτερο την ανθρώπινη ζωή.

Μπορεί μια απαρχαιωμένη νοοτροπία να θέλει δεκαετίες σκληρής και επίπονης δουλειάς για να αλλάξει, ωστόσο, η άυλη συνταγογράφηση θέλει τον Πιερρακάκη της. Η τεχνολογία καλπάζει, προηγείται κατά πολύ της εποχής της, από αυτό που μπορεί να επεξεργαστεί ο άνθρωπος του παρόντος που σπρώχνεται στο μέλλον. Ο Πιερρακάκης είναι ο νεαρός χαρούμενος άντρας με το πανέξυπνο σπινθηροβόλο βλέμμα που μας παίρνει από το χέρι και μας οδηγεί στο μέλλον. Είναι εκείνος ο πράος νεαρός άντρας που υπομονετικά μας μαθαίνει να μην φοβόμαστε να υποδεχτούμε το μέλλον στο παρόν μας.

Ο Πιερρακάκης είναι ο πρώτος υπουργός που αν και έρχεται από το μέλλον, τίμησε τον παρόντα χρόνο, το «εδώ και τώρα». Είναι ο υπουργός που εφάρμοσε το πρόγραμμα σήμερα, δεν το μετέθεσε, δεν αντιμετώπισε «αντικειμενικές δυσκολίες» που επιβραδύνουν τις εξελίξεις. Και μόνο για αυτό είναι σπάνιος και αξιοθαύμαστος. Είναι ο πρώτος υπουργός που αντέστρεψε το παραδοσιακό «γ@μ@ τα υπουργεία» στο νεωτερικό «γ@μ@τ@ υπουργεία»!

Όχι δίχως μελαγχολία, θα σημειώσουμε ότι ο υπουργός αυτός δεν προέρχεται από τις επιλογές του σοφού λαού… αν με καταλαβαίνετε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03