14/11/2019 04:48:25

Προκαταρκτική έρευνα για τη λίστα με τους 2000 έλληνες καταθέτες στη UBS

Προκαταρκτική έρευνα για τη λίστα με τους 2000 έλληνες καταθέτες στη UBS - Media
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης σχετικά με τη λίστα ονομάτων περίπου 2.000 Ελλήνων με συνολικές καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS.

Τη λίστα έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ και θα διερευνηθεί ποιες ενέργειες έκανε για τον έλεγχο αυτών των 2.000 προσώπων και εταιρειών, καθώς επίσης και εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου (απόκρυψης της λίστας) καλύπτοντας άτομα που ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Τονίζεται ότι η λίστα είχε παραδοθεί στα τέλη του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, από την, τότε ομόλογό του της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

O Παπακωνσταντίνου διαβίβασε αρχικά στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία 20 προσώπων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν ήταν προϊόν φοροδιαφυγής, ενώ φεύγοντας από το υπουργείο παρέδωσε ολόκληρη τη λίστα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.