search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:40
MENU CLOSE

Σε κρίσιμο σημείο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit

18.12.2020 14:01
Σε κρίσιμο σημείο οι εμπορικές διαπραγματεύσεις του Brexit - Media

 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση «φαίνονται δύσκολες» και ότι υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να γεφυρωθεί, αλλά παραμένει ανοικτή η πόρτα για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

«Προφανώς, η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πάντα ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να συζητάμε, εάν υπάρχει η όποια περίπτωση συμφωνίας», δήλωσε ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους.

«Αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει τους δικούς του νόμους, αυτό είναι που ψήφισαν οι πολίτες, και πρέπει επίσης να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τα ύδατά μας και τα αλιευτικά μας δικαιώματα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η πόρτα είναι ανοικτή, θα συνεχίσουμε να συζητάμε αλλά θα πρέπει να πω ότι τα πράγματα φαίνονται δύσκολα. Υπάρχει μια διαφορά που χρειάζεται να γεφυρωθεί».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία, αλλά η αλιεία συνεχίζει να είναι πρόβλημα, ανέφερε η Κομισιόν.

Υπάρχουν πολλά δύσκολα ζητήματα για να επιλυθούν στο θέμα αυτό, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan ανέφερε ότι η πιθανότητα μιας εμπορικής συμφωνίας του Brexit έχει αυξηθεί στο 70% από το 60%.

«Η αίσθησή μας είναι ότι η πιθανότητα μιας συμφωνίας έχει αυξηθεί από το 60-40 που είχαμε καθώς ξεκίνησε η εβδομάδα και τώρα την υπολογίζουμε σε 70-30», ανέφερε ο Μάλκομ Μπαρ, αναλυτής της JPMorgan, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας.

«Κατά την άποψή μας, μπορούν να σχεδιαστούν λύσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα, με τις οποίες και οι δύο πλευρές να μπορούν να ζήσουν, ακόμα κι αν η διαδικασία του να φθάσει κανείς σε αυτές είναι δύσκολη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35