search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:14
MENU CLOSE

«Όχι» πρυτάνεων στην «αστυνομία πανεπιστημίων» – Ποια εναλλακτική προτείνουν

18.12.2020 14:04
Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Όχι στην αστυνομία στα πανεπιστήμια από 683 πανεπιστημιακούς του εξωτερικού (PDF) - Media
 
«Οχι» στην ίδρυση «ειδικού πανεπιστημιακού σώματος» που θα αναφέρεται στην ελληνική αστυνομία είπαν οι Πρυτανικές Αρχές στην υπουργό Παιδείας.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων, η πλειοψηφία ζήτησε η Ειδική Ομάδα να μη φέρει τον τίτλο «Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος» αλλά «Ειδική Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων» και τα μέλη της Ειδικής Ομάδας να αναφέρονται στις Πρυτανικές Αρχές και όχι στην Ελληνική Αστυνομία.
 
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στα ιδρύματα νέες παρεμβάσεις που θα κινούνται σε τρεις άξονες:
 
α) τη σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.),
β) τη σύσταση δομών και τη διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας στο χώρο του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης εισόδου στα ΑΕΙ, καθώς και
γ) την ενίσχυση διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου.
 
Σε δηλώσεις της Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, είχε πει πως «θα είναι μια ομάδα ένστολη, αλλά με διαφορετικές στολές που θα παραπέμπουν ακριβώς στην ιδιαιτερότητα αυτού του σώματος» και «θα διατίθενται μέλη αυτής της ομάδας στα πανεπιστήμια ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».
 
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέφρασε επίσης τη διαφωνία της στην εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ (άρθρα 43 και 44 του νομοσχεδίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), ζητώντας την απόσυρση των συγκεκριμένων άρθρων που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και ψηφίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Πηγή: tvxs.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28