search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Μαγιορκίνης: Αρχίζουν τυχαία τεστ για κορωνοϊό στην Ελλάδα

18.12.2020 16:46
Μαγιορκίνης: Αρχίζουν τυχαία τεστ για κορωνοϊό στην Ελλάδα - Media
 
Στην πλατφόρμα testing.com.gr οι πολίτες από τη Δευτέρα 21/12 το βράδυ, θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους υποβληθούν σε δωρεάν τεστ αντιγόνου, μέσω ενός νέου μηχανισμού διενέργειας τυχαίων τεστ για την παρακολούθηση της διασποράς στον πληθυσμό, που ενεργοποιεί η κυβέρνηση.
 
Την ανακοίνωση έκανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον νέο κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας.
 
Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαγιορκίνης, τα τεστ απευθύνονται σε ασυμπτωματικούς πιθανούς φορείς, και όχι σε ανθρώπους που έχουν ύποπτα συμπτώματα, οι οποίοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό τους, ή στον ΕΟΔΥ, ώστε να συστηθεί κανονικός έλεγχος για τον κορονοϊό.
 
Η επιλογή των ανθρώπων που θα ειδοποιούνται είναι τυχαία, οπότε ένας πολίτης μπορεί ακόμα και αν κάνει αίτηση να μην επιλεγεί ή να επιλεγεί σε διαφορετικό χρόνο. Οπότε, όσοι έχουν συμπτώματα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους, ανέφερε ο Καθηγητής.
 
Να σημειωθεί ότι έως σήμερα τεστ διενεργούνταν σε με συμπτώματα συμβατά με Covid-19, δειγματοληψίες σε περιοχές υψηλής επίπτωσης (πλατείες και drive through) και προληπτικοί έλεγχοι (π.χ. Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων).
 
Θα πραγματοποιούνται 12.000 τυχαίοι έλεγχοι με στόχο να βελτιωθεί η προβλεπτική ικανότητα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται η νέα πλατφόρμα, η testing.gov.gr.
 
Θα δημιουργηθούν 386 σημεία ελέγχου, 278 σε Κέντρα Υγείας , 98 σε υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 σημεία του ΕΟΔΥ. Η πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί τη Δευτέρα 28/12 και η πρώτη ομάδα 12.000 ανθρώπων θα ειδοποιηθεί το Σάββατο ώστε να κάνει τεστ τη Δευτέρα.
 
Τα αποτελέσματα των τυχαιοποιημένων ελέγχων θα καταχωρούνται στο Μητρώο Ασθενών Covid του ΕΟΔΥ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52