14/12/2019 22:54:05

Μόντι: Η Ελλάδα θα παραμείνει οπωσδήποτε μέσα στο ευρώ

Μόντι: Η Ελλάδα θα παραμείνει οπωσδήποτε μέσα στο ευρώ - Media

Την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στο ευρώ, διότι έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια», εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει οπωσδήποτε να είναι μέλος της ευρωζώνης. Έστω και αν, στο παρελθόν, υπήρξαν τεράστια προβλήματα σε σχέση με την αξιοπιστία της Αθήνας και την ικανότητά της να προχωρήσει στην αναγκαία δημοσιονομική εξυγίανση, τώρα η χώρα καταβάλει σημαντικές, σαφέστατα, προσπάθειες» πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, «όταν περνά κανείς μια κρίση σαν και αυτή της Ευρώπης ή αποδέχεται την αποσύνθεση, ή μετά τον κίνδυνο γενικής καταστροφής, αντιμετωπίζει την πρακτική ανάγκη να ξαναμπούν τα πράγματα σε μια τάξη».

«Κάθε χώρα πρέπει να δείξει ότι δέχεται να εγκαταλείψει ένα μέρος της κυριαρχίας της, ώστε να την διαχειριστεί, από κοινού, με τα άλλα κράτη-μέλη», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.