search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ιταλία: Εφιάλτης με 17.992 κρούσματα και 674 θάνατους – Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κόντε

18.12.2020 18:30
Κορωνοϊός-Ιταλία: Εφιάλτης με 17.992 κρούσματα και 674 θάνατους - Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κόντε - Media
 
Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία είναι 17.992 και 674 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Από την αρχή της πανδημίας, έχασαν την ζωή τους 67.894 άνθρωποι. Συνολικά, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 179.800 διαγνωστικά τεστ και το 10% διαγνώστηκε θετικό.
 
Την Πέμπτη έχασαν την ζωή τους 683 άνθρωποι και τα περιστατικά ήταν 18.236. Σε σχέση το περασμένο εικοσιτετράωρο, επίσης, στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 36 λιγότεροι ασθενείς, και 658 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.
 
Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της χώρας υπογραμμίζει ότι η διάδοση του ιού στην Ιταλία είναι ακόμη ιδιαίτερα υψηλή,και όχι μόνο τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να χαλαρώσουν αλλά, σε ορισμένες περιοχές, πρέπει να ενισχυθούν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Παράλληλα, οι ειδήμονες του Ινστιτούτου προσθέτουν ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε περίπτωση που επιτραπούν όλες οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς και ενισχυθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, υψηλότερη από εκείνη που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.
 

Νέα σκληρότερα μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από αναβολές, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει την αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των γιορτών. Αναμένεται να υιοθετηθεί η «σκληρή γραμμή». Ο Τζουζέπε Κόντε θα ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν για την περίοδο των γιορτών, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.
 
Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η υιοθέτηση της λεγόμενης «σκληρής γραμμής»: «Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αναμένεται να επιβληθούν δέκα ημέρες ολικού lockdown, και άλλες τέσσερις με αυστηρά περιορισμένη δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών και λειτουργίας των καταστημάτων».
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, σε κάθε αυτοκίνητο, δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά μέχρι δεκατεσσάρων ετών.
 
Θεωρείται βέβαιο, δε, ότι την παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα, στις 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά, όπως και για την ημέρα των Θεοφανίων, τα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων) θα μείνουν κλειστά και για να βγει κανείς, από το σπίτι, θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45