search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Δυσαρέσκεια μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα

19.12.2020 11:17
Αίγυπτος: Δυσαρέσκεια μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα - Media

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου επέκρινε έντονα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το καθεστώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, λέγοντας ότι αντικατοπτρίζει «πολιτικοποιημένους στόχους και μια μη ισορροπημένη πολιτική».

«Το ψήφισμα κρίνεται επίσης απαράδεκτο επειδή περιλαμβάνει πολλές παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, για να μην αναφέρουμε ότι δεν είναι σε αρμονία με την εταιρική σχέση Αιγύπτου – Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε η δήλωση του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι “για αυτούς τους λόγους, απορρίπτει πλήρως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Με τη δήλωσή του αυτή το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο καλεί επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σταματήσει να πολιτικοποιεί τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «για πολιτικούς και εκλογικούς λόγους».

Προέτρεψε μάλιστα την υιοθέτηση μιας «πιο αντικειμενικής άποψης της πραγματικότητας στην Αίγυπτο», ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παραμείνει μακριά από τα διπλά πρότυπα», εννοώντας προφανώς την αποφυγή της πολιτικής με «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο εξέφρασε επίσης την έκπληξή του για την αναφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαδικασίες που ακολουθούνται από το αιγυπτιακό δικαστικό σύστημα. «Αυτό δείχνει κάποιο είδος ασέβειας της αρχής του διαχωρισμού των εξουσιών που αποτελεί τη βάση του κράτους δικαίου και θεωρείται παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της δικαστικής αρχής», ανέφερε η δήλωση.

Το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο είπε ότι θα ήταν καλύτερο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει αντικειμενικά τις προσπάθειες της Αιγύπτου να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ιδίως στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγνοεί επίσης τις τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Αιγυπτίων και την αύξηση των αναπτυξιακών ρυθμών, ακόμη και εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού», κατέληξε η δήλωση, όπως αυτή καταγράφεται και από τον αιγυπτιακό τύπο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10