Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Υλικά
235ml κρόκους αυγών
325 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
175ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
75 γραμμάρια βούτυρο κλαριφιέ αγελαδινό
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
10 γραμμάρια σαλέπι σκόνη
5 γραμμάρια μαστίχα σκόνη
5 γραμμάρια κανέλα
2 γραμμάρια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Αφήνουμε όλα τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα με το φτερό και αφρατεύουμε ελαφρά τη ζάχαρη και τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα. Αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά και αυτά. Εντωμεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 170ο C. Τοποθετούμε το μίγμα σε τσέρκι ή σε φόρμα μιας χρήσης κατά προτίμηση και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.