21/08/2019 19:55:12

Αγωγή και άρση της ασυλίας της Βούλτεψη ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου

Αγωγή και άρση της ασυλίας της Βούλτεψη ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου - Media

Αγωγή και άρση της βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Βούλτεψη ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η βουλευτής της ΝΔ είχε ισχυριστεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ «ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε επίσης ότι το ΣΔΟΕ οφείλει να κάνει τη δουλειά του, να πιάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες και «να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές γιατί έτσι εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο».

«Το ΣΔΟΕ αυτή τη στιγμή θα στείλει όχι πόρισμα, αλλά κάποιους ελέγχους στην εισαγγελία. Δεν προκύπτει τίποτα, γιατί στο ΣΔΟΕ υπάρχουν στελέχη που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στο μεταξύ, όμως, το καρφί βγήκε, αλλά η τρύπα έμεινε. Εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής και τι γίνεται με το Κοινοβούλιο - είναι 32 και 42 και 52 οι υποθέσεις - και οι πραγματικοί κλέφτες, που δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, τρίβουν τα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «εξοργιστικούς, ανήθικους και προφανώς παντελώς ψευδείς ισχυρισμούς» σημειώνοντας ότι η κ. Βούλτεψη θα κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα προσφύγει, για να δώσει εξηγήσεις επειδή η βουλευτική ασυλία «δεν μπορεί να καλύπτει την ξεδιάντροπη συκοφαντική δυσφήμιση».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.