search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:01
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για ελλιπή τεστ και μη στήριξη του ΕΣΥ

20.12.2020 14:02
ΣΥΡΙΖΑ: Η λογοκρισία των Νέων στην Άκριτα επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον Μητσοτάκη - Media

 

Την ανάγκη να υπάρξει συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, και στοχευμένοι προληπτικοί έλεγχοι σε ομάδες πληθυσμού υψηλής επικινδυνότητας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε, όπως αναφέρει ” να ξέρουν επιτέλους οι ειδικοί όλα τα δεδομένα και να μην αναγκάζονται να κάνουν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας στα τυφλά”.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: “Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στη συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους τους πολίτες, ετοιμάζεται να βάλει σε κλήρωση με διαδικτυακή υποβολή αίτησης ποιοι θα είναι οι 12.000 «τυχεροί» που θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ. Με τον τρόπο αυτό, θα συνεχίσει η στρεβλή εικόνα για τη διασπορά στην κοινότητα, αφού έτσι αποκλείονται ουσιαστικά όλες οι ομάδες υψηλής ευαλωτότητας, όπως ηλικιωμένοι, οι κοινότητες Ρομά, οι άστεγοι, πρόσφυγες και πολλοί άλλοι”.

Καταλήγοντας ρωτά: “Με 3.500 νεκρούς σε ενάμισι μήνα, την πανδημία εκτός ελέγχου και το ΕΣΥ υπό κατάρρευση, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να κάνει η κυβέρνηση το αυτονόητο που ζητά η Επιτροπή από την πρώτη μέρα;”.

Νάσος Ηλιόπουλος:  «Το εμβόλιο δεν μπορεί να γίνει κυβερνητικό άλλοθι για τη μη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας» 

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τη στιγμή που μέσα σε ενάμιση μήνα θρηνούμε πάνω από 3.000 ανθρώπινες απώλειες, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος των Πατρών». «Το μείγμα ανικανότητας και ιδεοληψίας της κυβέρνησης  δεν της επιτρέπει να ενισχύσει το σύστημα υγείας, να αυξήσει τα τεστ, να επιτάξει ιδιωτικές ΜΕΘ προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία”, αναφέρει ο  κ. Ηλιόπουλος και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «μείωσε τις δαπάνες για την υγεία το 2021 στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα,  άφησε τον κόσμο να στοιβάζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, ενώ δεν πραγματοποιεί ελέγχους στους χώρους εργασίας…Δεν πρόκειται για παραλείψεις, αλλά για «επικίνδυνη και συνειδητή ‘ανεμελιά’ του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε το καλοκαίρι να πείσει τους πάντες ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, χωρίς να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα”. Όσον αφορά το εμβόλιο, υποστηρίζει ότι «θα ήταν ευχής έργον να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες για να ξεπεράσουμε γρηγορότερα την πανδημία, όμως ο προγραμματισμός της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι «διάτρητος», καθώς «ο κ. Πέτσας τέλη Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει πως θα έρχονταν 2 εκ. εμβόλια το μήνα από τον Ιανουάριο» ενώ τελικά ενημέρωσε τους πολίτες ότι θα έρθουν «μόλις 300.000 εμβόλια…Εδώ έχουμε να κάνουμε με ωμό εμπαιγμό των πολιτών…Είναι εγκληματική η επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην πάρει σήμερα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Αναφέρεται στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας λέγοντας: «δεν μπορεί να πάρει κανείς στα σοβαρά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν προβλέπει 4,5% ανάπτυξη για το 2021, χωρίς ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας και μέσα σε συνθήκες lockdown, σε συνθήκες ολοένα και περισσότερο αυξανόμενης ανεργίας και σε συνθήκες που τα λουκέτα πληθαίνουν».

 Τέλος, σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν ζητά πρόωρες εκλογές εν μέσω πανδημίας και εξηγεί:  «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει κιόλας ότι η Δημοκρατία θα γίνει πολυτέλεια…Έχουμε πει: η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά να ασκεί κριτική, να πιέζει για επιπλέον υγειονομικά και οικονομικά μέτρα προστασίας και να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο καθημερινά. Αυτό χρειάζονται αυτή τη στιγμή και οι πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00