search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Ελλάδα, η χώρα των ψευδαισθήσεων

21.12.2020 06:17

 

Σε Βατερλό της κυβέρνησης εξελίσσεται η αντιμετωπίσει της πανδημίας στην Δυτική Αττική .  Χρειάστηκε να περάσει ένας  ολόκληρος μήνας από την στιγμή που παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης ζήτησαν από τις αρχές  να γίνουν  μαζικά τεστ στην περιοχή γιατί είχε παρατηρηθεί έξαρση των κρουσμάτων  ώστε  να κινητοποιηθεί η  πολιτεία και να κήρυξη ένα αυστηρό lockdown.

Το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι δε ότι μέχρι και την περασμένη Δευτέρα τίποτα δεν έδειχνε να ανησυχεί τους υπευθύνους . Τα μαγαζιά άνοιξαν κανονικά για να ξανακλείσουν τρείς μέρες μετά όταν διαπιστώθηκε η εντυπωσιακή εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή.

Προφανώς από το μυαλό  κανενός κυβερνητικού φωστήρα  δεν πέρασε ότι η  Δυτική Αττική είναι  η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή όπου καθημερινά πηγαινοέρχονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς  περίπου 120.000 εργαζόμενοι. Όπως φυσικά κανένας δεν σκέφτηκε ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων αλλά και καταβολισμοί Ρομά.

Υποκριτικά η κυβέρνηση κάνει  ότι δεν γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν σε κάποια εργοστάσια όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας , ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς μάσκες.

Ακόμα κάνουν ότι δεν ξέρουν  ότι αν βρεθεί  θετικός ένα εργαζόμενος , θα έχει 14 ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας και μετά για ένα μήνα θα είναι υποχρεωμένος να δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες -με βάση την νομοθετική ρύθμιση του κυρίου Βρούτση – για να καλύψει την απουσία του από τον εργασιακό χώρο.  Ωθούν δηλαδή  με τον τρόπο αυτό  χωρίς δεύτερη σκέψη  τους εργαζόμενους στο να μην δηλώνουν ασθένεια.

 Αλλά ακόμα   και  αν ήθελε  κάποιος να δηλώσει  ότι είναι θετικός στον κορονοιό είναι υποχρεωμένος να πάει να κάνει ένα τεστ στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνοντας 80 -100 ευρώ . «Δεν είναι εύκολο για τους εργαζόμενους να έχουν αυτή την δυνατότητα. Έπρεπε αυτό να παρέχεται από την Πολιτεία κι αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα . Όχι μόνο για την υγειονομική προστασία αλλά είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας  στην πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή .

Όλα αυτά έχουν να κάνουν φυσικά με την απαξίωση της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων  από την πλευρά της κυβέρνησης  καθώς όπως λένε οι εκπρόσωποι των σωματείων της περιοχής σώμα επιθεώρησης εργασίας δεν υπάρχει, αφού έχει   αδρανοποιηθεί . «Σε μεγάλες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της περιοχής δεν γίνονται συχνά τεστ,  γιατί  οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να κάνουν αυτό το έξοδο για να έχουν σε έλεγχο τους εργαζόμενούς τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά .

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  κατήγγειλε  ακόμα ότι σύμφωνα με μαρτυρίες   όπου υπάρχει κατά συρροή παρουσία κρουσμάτων υπάρχουν εκβιασμοί για να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν, να μην μπαίνουν σε καραντίνα κι όταν υπάρχει κάποιος έλεγχος να τους βγάζουν στην ταράτσα τους εργοστασίου προκειμένου να μην τους δει ο ελεγκτής.

Όλα αυτά στην Ελλάδα του  2021 και με την   κυβέρνηση Μητσοτάκη που τα κάνει όλα τέλεια…

Για να μην μιλήσουμε για τα όσα δεν έχει κάνει  μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση για τους Ρομά ,των οποίων την ψήφο διεκδικεί κάθε φορά που στήνονται κάλπες.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι τους τα περισσότερα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν την τάξη γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε ιντερνέτ ούτε τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό . «Σε αρκετούς τσιγγάνικους οικισμούς το 95% των μαθητών Ρομά δεν έχουν πρόσβαση σε σταθερό τηλέφωνο-ίντερνετ, δεν διαθέτουν λάπτοπ, υπολογιστές, τάμπλετ ή και κινητό για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους» λένε οι εκπρόσωποι τους. 

Εκτός των άλλων οι Ρομά ζητάνε  τρόφιμα και υγειονομικό υλικό κατά του Covid-19 αλλά ποιος να τους τα δώσει όλα αυτά. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η απάντηση που δίνουν όταν οι αρχές τους ζητούν να μείνουν σπίτια τους τηρώντας το lockdown: «ναι, τηρούμε τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, αλλά χωρίς δουλειά και χωρίς τρόφιμα πώς θα ζήσουμε;»

Κατά τα άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε εξαιρετική την ιδέα του για το click away νομίζοντας ότι λειτουργεί, η Νίκη Κεραμέως ζει με την ψευδαίσθηση ότι προσφέρει εκπαίδευση σε όλα τα ελληνόπουλα  και ο υπουργός Υγείας θεωρεί ότι όλα στην υγεία λειτουργούν ρολόι.

Ελλάδα ,η  χώρα των ψευδαισθήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:54