23/01/2019 00:15:56

Ρυθμίσεις για τους πληγέντες Μαστιχοπαραγωγούς

Ρυθμίσεις για τους πληγέντες Μαστιχοπαραγωγούς - Media

Σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη στη Χίο ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας, με την διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ανακοίνωσε διευκολύνσεις για τον αγροτικό πληθυσμό του νησιού και ειδικότερα για τους μαστιχοπαραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μ. Σάλλας ανακοίνωσε:

Την αναστολή για ένα (1) έτος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών–πελατών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων), για την διευκόλυνση και στήριξη των παραγωγών. Επίσης, διευκολύνσεις θα ακολουθήσουν και για τα δύο επόμενα χρόνια προκειμένου να υπάρξει μικρότερη τοκοχρεολυτική επιβάρυνση.

Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για την ανάπτυξη φυτωρίου με σκοπό την αναπαραγωγή μαστιχόδεντρων -πάντα υπό την καθοδήγηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

Την χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προκειμένου να βοηθηθεί η σημαντική αποστολή τους, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Την χορηγία του Ομίλου Πειραιώς – ATE Bank, μέσω της Περιφέρειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αγορά ζωοτροφών, προς στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής στη Χίο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.