search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:34
MENU CLOSE

Εμβόλιο Pfizer: Σήμερα η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

21.12.2020 07:53
Εμβόλιο Pfizer: Σήμερα η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων - Media

 

Το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να πάρει σήμερα Δευτέρα το εμβόλιο της Pfizer και της BioNtech κατά του Covid-19

Την Τετάρτη αναμένεται και η τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία έχει προεξοφλήσει η πρόεδρος της, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, γνωστοποιώντας την περασμένη εβδομάδα ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Η Ιταλία, η Γερμανία και η Αυστρία έχουν ήδη αναγγείλει την έναρξή της διαδικασίας την ερχόμενη Κυριακή. Το ίδιο και η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ανακοινώσει πως στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών από πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος, ενώ στη χώρα μας έφτασαν τα ψυγεία, τα οποία θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια που θα φτάσουν το Σάββατο, χωρούν 80.000 δόσεις σε θερμοκρασία -70° Κελσίου και φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρώπη ζήτησε πρόσφατα επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου, «μετά από αναπάντεχες καθυστερήσεις στις κλινικές δοκιμές ορισμένων υποψήφιων φαρμάκων»

Η συμπληρωματική αγορά έρχεται με την άρνηση για μεγαλύτερη παραγγελία, καθώς η Ε.Ε. το καλοκαίρι είχε υποτιμήσει τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος του φονικού ιού και απέρριψε την «προσφορά» των Pfizer/BioNTech για αγορά 500 εκατ. δόσεων «επειδή ήταν υπερβολικά ακριβές».

Το εμβόλιο έχει ήδη εγκριθεί για κατεπείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου άρχισαν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer. Ο ΕΜΑ επίσπευσε για τις 6 Ιανουαρίου την απόφασή του για να εγκρίνει και το εμβόλιο της Moderna. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:34