search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:15
MENU CLOSE

Χάος στη Βρετανία: Συνωστισμός στα αεροδρόμια, ουρές χιλιομέτρων φορτηγών, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ (Photos/Videos)

21.12.2020 11:05
Χάος στη Βρετανία: Συνωστισμός στα αεροδρόμια, ουρές χιλιομέτρων φορτηγών, άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ (Photos/Videos) - Media

 

Η εμφάνιση νέου στέλεχος του κορωνοϊού στη Βρετανία και μάλιστα τη στιγμή που η πανδημία καλπάζει παγκοσμίως, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία. Μάλιστα σήμερα ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ προχωρα΄σε σύσκεψη προκειένου να εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα και να ληφθούν έγκαιρα οι κατάλληλες αποφάσεις.

Όπως αναμενόταν, πλήθος κρατών εντός και εκτός ΕΕ προχώρησαν σε διακοπή κάθε αεροπορικής σύνδεσης με την Βρετανία, γεγονός που έχει προκαλέσει το αδιαχώρητο στα αεροδρόμια της χώρας. Σκηνές πανικού αλλά και απόγνωσης εκτυλίσσονται και στα σούπερ μάρκετ της χώρας, όπου ήδη τα ράφια άδειασαν και οι πολίτες πλέον έχουν ξεμείνει από βασικά άγαθα.

Chaos and panic in the UK, people leave the country with the last plane

Heathrow airport chaos - Brits left stranded as new coronavirus strain  shuts borders | Travel News | Travel | Express.co.uk

Tεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί και από φορτηγά που μεταφέρουν πάσης φύσεως αγαθά, έξω από Ντόβερ.

 

Πολίτες καταγγέλλουν ότι ενώ υπάρχει διαβεβαίωση για επάρκεια αγαθών από τις αρχές και τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο η εικόνα με τα άδεια ράφια είναι ίδια σε όλες τις μεγάλες και μικρές αλυσίδες.

Ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει ουρές Βρετανών από τις 6 το πρωί έξω από καταστήματα ενώ έντονοι φόβοι εκφράζονται όχι μόνο για ελλείψεις σε… χαρτί υγείας αλλά και σε βασικα΄διατροφικά αγαθά.

 

Καθώς η Γαλλία προχώρησε σε κλείσιμο και των χερσαίων συνόρων τουλάχιστον για 48 ώρες, προκαλούνται ανησυχίες ότι μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να πλήξει τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί ότι τα μισά από όλα τα εμπορεύματα που διακινούνται μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, καθώς και το 90% της κυκλοφορίας φορτηγών, διασχίζουν τη διαδρομή Ντόβερ προς Καλέ, κάτι που ισοδυναμεί με 10.000 φορτηγά την ημέρα.

Ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός «ξέφυγε» και εκτός Βρετανίας

Παρ’ ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιχείρησε να μην διασπείρει τον πανικό, η διάχυση της μετάλλαξης αυτής και σε άλλες χώρες αποτέλεσε ένα δυσχερές σενάριο. Όπως και να έχει, το σενάριο αυτό είναι πλέον γεγονός. Η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί στη Δανία, στην Αυστραλία, ενώ μεταφέρθηκε μέσω ενός ασθενούς και στην Ιταλία. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας ασθενής που επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο με την σύντροφό του μέσω πτήσης που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο, έφερε τον μεταλλαγμένο ιό. Ως αποτέλεσμα, η Βρετανία βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης από την υπόλοιπη Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να μην προκληθεί ανεξέλεγκτη διασπορά.
 

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Νορβηγία, το Ισραήλ, ο Καναδάς και το Χονγκ Κονγκ διέκοψαν τις αεροπορικές συνδέσεις τους με τη Βρετανία μετά την προειδοποίηση το Σάββατο από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος του νέου κορωνοϊού αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:14