search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35
MENU CLOSE

Ισραήλ: Πρώτος θάνατος ασθενή που μολύνθηκε δεύτερη φορά από κορωνοϊό

21.12.2020 15:44
Ισραήλ: Πρώτος θάνατος ασθενή που μολύνθηκε δεύτερη φορά από κορωνοϊό - Media

 

Στο Ισραήλ καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενή που επαναμολύνθηκε από κορονοϊό, όπως ανακοίνωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο 74χρονος συνταξιούχος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Schiba κοντά στο Τελ Αβίβ. Ο άνδρας εμφάνισε επιπλοκές της νόσου αφού πρώτα μολύνθηκε εκ νέου με τον ιό.

Ο άνθρωπος νόσησε από κορονοϊό για πρώτη φορά το καλοκαίρι, σύμφωνα με το the Times of Israel. Υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο, ενώ όλα τα τεστ που έκανε στη συνέχεια, έδειξαν πως ήταν καλά. Τρεις μήνες αργότερα ωστόσο, ο Ισραηλινός συνταξιούχος μολύνθηκε για δεύτερη φορά. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Η Ισραηλινή καθηγήτρια, Γκάλια Ραχάβ, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, σε δηλώσεις που έκανε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο ynet, ανέφερε πως πρόκειται για μια ανησυχητική περίπτωση, ενώ έθεσε το ερώτημα για την αξία του εμβολίου, αν ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί πολλές φορές.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό. «Είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες είναι σαφές ότι ο ασθενής απεβίωσε από μία νέα μετάλλαξη του ιού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε αναρρώσει πλήρως από την πρώτη φορά που είχε κολλήσει τον ιό»…«Μολύνθηκε από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού», είπε η Ραχάβ.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργικό συμβούλιο της χώρας αποφάσισε από σήμερα να απαγορεύει την είσοδο των αλλοδαπών από όλες τις χώρες, προκειμένου να προστατεύει τους πολίτες του από τον κορονοϊό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35