search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48
MENU CLOSE

Der Spiegel: Πράκτορας της FSB παραδέχτηκε την δηλητηρίαση Ναβάλνι

21.12.2020 16:48
Der Spiegel: Πράκτορας της FSB παραδέχτηκε την δηλητηρίαση Ναβάλνι - Media

 

Ένας πράκτορας της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας FSB (Ομοσπονιδακή Υπηρεσία Ασφαλείας) παραδέχτηκε την δηλητηρίαση του πολιτικού της αντιπολίτευσης και επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι  Ναβάλνι, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού  «Der Spiegel», το οποίο φέρεται να έχει στη διάθεσή του σχετική ηχογραφημένη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ναβάλνι και του πράκτορα της FSB.

Ο Ναβάλνι τηλεφώνησε στον πράκτορα Κονσταντίν Κουντριάφτσεφ μερικές ώρες πριν δοθεί στην δημοσιότητα η έρευνα, που πραγματοποιήσαν απο κοινού το περιοδικό Der Spiegel οι ερευνητικές πλατφόρμες Bellingcat και The Insider και το CNN. Ο Ναβάλνι χρησιμοποίησε μια εφαρμογή για να αλλάξει τον αριθμό του τηλεφώνου του και προσποιήθηκε στον πράκτορα της FSB τον σύμβουλο του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, λέγοντας του ότι χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να συντάξει μια έκθεση σχετική με τη δηλητηρίαση.

Ο πράκτορας συζήτησε στη συνέχεια με τον Ναβάλνι για την δηλητηρίαση επί σχεδόν 50 λεπτά. Σύμφωνα με αυτήν την συζήτηση, κατέστη -μεταξύ άλλων- σαφές, ότι το δηλητήριο τοποθετήθηκε στα εσώρουχα του αντιπολιτευόμενου πολιτικού. Ο Ναβάλνι κατηγόρησε επανειλημμένα τους Ρώσους ανακριτές ότι κατέστρεψαν τα ρούχα του ως αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Nαβάλνι κατέρρευσε σε πτήση από το Τομσκ στη Σιβηρία προς τη Μόσχα τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τρία ευρωπαϊκά εργαστήρια, δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα της οικογένειας Novitschok.

Το «Spiegel», οι ερευνητικές πλατφόρμες «Bellingcat» και «The Insider« καθώς επίσης και ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός CNN, σε κοινή έρευνα που πραγματοποιήσαν και δημοσίευσαν πρόσφατα, είχαν αποκαλύψει  ότι πράκτορες της FSB δηλητηρίασαν τον Ναβάλνι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν απέρριψε την κατηγορία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:48