search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:06
MENU CLOSE

Περί ονομάτων

27.09.2012 21:00
Περί ονομάτων  - Media

Η Δημοκρατία μας σέρνεται, από στόμα σε στόμα, από ΣΔΟΕ σε εισαγγελείς, από τα Μέσα Ενημέρωσης σε πολιτικούς, ασφυκτιά στον βούρκο των ημερών.

Η Δημοκρατία μας σέρνεται, από στόμα σε στόμα, από ΣΔΟΕ σε εισαγγελείς, από τα Μέσα Ενημέρωσης σε πολιτικούς, ασφυκτιά στον βούρκο των ημερών. Ονόματα πάνε κι έρχονται υπεύθυνα, ανεύθυνα, παιχνίδια εξουσίας και διαφθοράς εξακολουθούν να παίζονται στις πλάτες ενός λαού ταλαιπωρημένου, αλλά αξιοθαύμαστα ψύχραιμου – ώς τώρα! Η Δημοκρατία πλήττεται με τόσα ονόματα «επιφανών ανδρών» σε μακροσκελείς λίστες, πολλά εκ των οποίων επαναλαμβάνονται επίμονα και βρίσκονται κάτω από κάθε πέτρα που θα σηκώσεις. Αυτή η υπόθεση με τις λίστες των ονομάτων που δεν δίδονται αλλά δημοσιεύονται και προκαλούν μια σειρά στερεότυπων αντιδράσεων – θα κατατεθούν μηνύσεις για συκοφαντία, πολιτική εξόντωση – και όλο αυτό το θλιβερό ρεπερτόριο που ακολουθεί, πρέπει να τελειώνει με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ευνομούμενη πολιτεία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής. Και είναι κρίμα για μια δράκα επιόρκων θεσμικών παραγόντων να πληρώσει η χώρα και η κοινωνία ένα ακόμη τίμημα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ας ξεκαθαρίσει άμεσα αυτή η ονοματολογία πριν γίνουμε μάρτυρες κακών επακόλουθων. Έτσι κι αλλιώς, στις φυλακές… όλοι οι καλοί χωράνε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:06