search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:23
MENU CLOSE

Το πλοίο του θανάτου: Ρωσικό αλιευτικό έπιασε λιμάνι στη Νορβηγία – Τα μέλη του έχουν κορωνοϊό – Ένας ναυτικός νεκρός

21.12.2020 17:52
Το πλοίο του θανάτου: Ρωσικό αλιευτικό έπιασε λιμάνι στη Νορβηγία – Τα μέλη του έχουν κορωνοϊό – Ένας ναυτικός νεκρός  - Media

 

Περισσότερα από τα μισά μέλη του πληρώματος του ρωσικού αλιευτικού ΟΜΑ που κατέπλευσε στο λιμάνι της νορβηγικής πόλης Μπέργκεν διαγνώσθηκαν με κορονοϊό ενώ ένας ναυτικός κατέληξε, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης από τα 34 μέλη του πληρώματος, τα 18 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ενώ ένα μέλος του πληρώματος κατέληξε.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τα άτομα που έχουν μολυνθεί βρίσκονται σε απομόνωση και ξεχωριστά από το υπόλοιπο πλήρωμα που βρίσκεται τώρα σε καραντίνα» δήλωσε ο αξιωματούχος των τοπικών υγειονομικών αρχών, Εγκιλ Μπόβιμ.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές το ρωσικό αλιευτικό θα πρέπει να παραμείνει στο Μπέργκεν έως ότου τα μέλη του πληρώματος που έχουν μολυνθεί αναρρώσουν και να λήξει η περίοδος απομόνωσης τους.

Ο διευθυντής του λιμανιού Τζόνι Μπρεϊβικ, δήλωσε ότι το Σάββατο το βράδυ έγινε γνωστό ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού μεταξύ του πληρώματος και τότε υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κάποιος πέθανε στο πλοίο. Ωστόσο όπως επισήμανε ο ίδιος τα μέλη του πληρώματος δεν βγήκαν από το πλοίο και ως εκ τούτου είναι ελάχιστα πιθανό να έχουν μεταδώσει τον ιό στο Μπέργκεν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα μέλη του πληρώματος που διαγνώσθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο και είπε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω του ότι οι ναυτικοί μιλούν μόνο ρωσικά.

Οι περιορισμένοι χώροι και τα πλοία είναι μέρη που ευνοούν την εξάπλωση του κορονοϊού και πολλά κρουαζιερόπλοια έχουν γίνει εστίες της επιδημίας κατά την διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:22