17/12/2018 10:49:06

ΝΥΤ: Έλληνες Κροίσοι αγόρασαν πανάκριβα σπίτια στο Λονδίνο

ΝΥΤ: Έλληνες Κροίσοι αγόρασαν πανάκριβα σπίτια στο Λονδίνο - Media

Μια νέα λίστα, αυτή τη φορά με ονόματα πλουσίων Ελλήνων που αγόρασαν πανάκριβα σπίτια στο Λονδίνο, έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην  βρετανική κτηματομεσιτική αγορά, καθώς επέλεγαν σπίτια στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου, όπως το Νότιο Κένσιγκτον, διαθέτοντας μάλιστα αστρονομικά ποσά, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται εκτός από επιχειρηματίες και τραπεζίτες, δικηγόροι, γιατροί, λογιστές και μεσαία στελέχη τραπεζών.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ελλάδα ζήτησε από τις βρετανικές αρχές να της παραδοθεί μια λίστα με όλους τους Έλληνες που έκαναν αγοραπωλησίες στο Λονδίνο από το 2009. Η λίστα παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ και περιλαμβάνει 400 άτομα, ωστόσο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η λίστα των 400 Ελλήνων με ακίνητα στο Λονδίνο φυλάσσεται πλέον ως επτασφράγιστο μυστικό, με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να ελέγχουν κάθε περίπτωση για να καταλήξουν αν τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις πανάκριβες αγορές ακινήτων προέρχονται από νόμιμες πηγές και αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί ή όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.