search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 15 υγειονομικοί νεκροί από covid – 13 διασωληνωμένοι

21.12.2020 19:26
Βέλγιο: Μέσω Ολλανδίας έφτασε το νέο στέλεχος του κορωνοϊού - Εντοπίστηκε από τα τέλη Νοεμβρίου - Media

 

Δέκατηπέμπτη απώλεια από κοροναϊό covid-19 για τους υγειονομικούς καθώς σήμερα κατέληξε ένας 59χρονος νοσηλευτής στο νοσοκομείο Φλώρινας. Στους 13 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι υγειονομικοί καθώς ένας ακόμη διασωληνώθηκε χτες και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο τραγικός κατάλογος δεν έχει τελειωμό

«Δυστυχώς ο τραγικός κατάλογος με τους υγειονομικούς που χάνουν τη ζωή τους δεν έχει τελειωμό. Μετράμε ήδη 15 νεκρούς. Σήμερα κατέληξε ένας ακόμη πολεμιστής της δημόσιας υγείας. Νοσηλευτής, 59χρονος πατέρας δύο παιδιών, εργαζόμενος στο νοσοκομείο Φλώρινας. Νοσηλευτής χειρουργείου» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο 59χρονος νοσηλευτής αρρώστησε από κοροναϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο που εργαζόνταν. Στις 29 Νοεμβρίου επιβαρύνθηκε η υγεία του, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς το νοσοκομείο της Φλώρινας δεν διαθέτει ΜΕΘ.

«Τελικά δεν τα κατάφερε. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Είναι για εμάς θύμα πολέμου. Αθανάτος» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος εκφράζοντας τα συλλυπήτηριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εκλιπόντα.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι

Οι διασωληνωμένοι υγειονομικοί συνεχίζουν να είναι 13, καθώς χθες διασωληνώθηκε ένας ακόμη. Πρόκειται για έναν 62χρονος γιατρό του Νοσοκομειου Διδυμοτείχου, ο οποίος διασωληνώθηκε χθες και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Βάζουμε κάθε ημέρα το κεφάλι μας στον ντορβά και το μόνο που εισπράτουμε από τη Πολιτεία είναι λόγια συμπάθειας και χειροκροτήματα.
Δεν ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη ένα συλληπητήρια για τους μαχητές της υγείας. Δεν βλέπουμε καμμία πρωτοβουλία για την ψήφιση νόμου που θα χαρακτηρίζει το θάνατο των συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Καμία πρόβλεψη για ένταξη στα βαρεα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για μονιμοποίηση των εκτάκτων, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε για να συγκινηθεί η Πολιτεία;» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52