search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τρίτο lockdown επιβάλλει η ιρλανδική κυβέρνηση

22.12.2020 14:49
Κορωνοϊός: Τρίτο lockdown επιβάλλει η ιρλανδική κυβέρνηση - Media

 

Η Ιρλανδία θα επιβάλει τρίτο lockdown για να αντιμετωπίσει την «εξαιρετικού χαρακτήρα» έξαρση του κορονοϊού, με κάποιες εξαιρέσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μίχολ Μάρτιν.

Η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού από τις 24 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους, με ορισμένες ειδικές διευθετήσεις: ορισμένα καταστήματα που δεν περιλαμβάνονται στα πρώτης ανάγκης θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, αλλά οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου μετατίθενται.

Οι επισκέψεις μεταξύ νοικοκυριών επιτρέπονται μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

«Δυστυχώς, την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώσαμε εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της διάδοσης του ιού», αντίστοιχη με εκείνη που παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Αν δεν έχουμε ακόμη επίσημη απόδειξη ότι το νέο δριμύτερο στέλεχος βρίσκεται στην χώρα μας, το πιο ασφαλές και υπεύθυνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενεργήσουμε με την υπόθεση ότι βρίσκεται ήδη εδώ», πρόσθεσε εξηγώντας ότι τα στοιχεία δείχνουν καθημερινή αύξηση κρουσμάτων κατά 10%.

Η Ιρλανδία των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει από την έναρξη της επιδημίας 2.158 θανάτους και 80.267 κρούσματα (+727 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07