search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:49
MENU CLOSE

Μάρμαρα του Παρθενώνα – Τζορτζ Κλούνεϊ: Η άγνωστη ιστορία (Photos | Video)

22.12.2020 16:40
Μάρμαρα του Παρθενώνα - Τζορτζ Κλούνεϊ: Η άγνωστη ιστορία (Photos | Video) - Media

 

Υπάρχει μια ιστορία του Τζορτζ Κλούνεϊ με τα  Μάρμαρα του Παρθενώνα που δεν ξέρουν πολλοί.

Μάλιστα, στην ιστορία εμπλέκεται η σύζυγός του Αμάλ Αλαμουντίν και περιλαμβάνει έναν άγριο τσακωμό με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Την ιστορία αυτή αφηγήθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε συνέντευξή του στον Observer.

O γνωστός Αμερικανός ηθοποιός δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι τον Φεβρουάριο του 2014 – κατά τις πρώτες εβδομάδες της σχέσης του με την Αμάλ – είχε βρεθεί στη Μεγάλη Βρετανία για να μιλήσει για το «Μνημείων Άνδρες» -μια ταινία που είχε γράψει και σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Η ταινία είχε ως θέμα την πραγματική ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών (εμπειρογνωμόνων, συντηρητών έργων τέχνης, γκαλεριστών και καλλιτεχνών), που πήγαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, με εντολή του προέδρου Ρούσβελτ, για να ανακτήσουν εκατοντάδες έργα Τέχνης που είχαν κλαπεί από τους Ναζί και να προστατεύσουν πολλά άλλα, που απειλούνταν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς.

Τζορτζ Κλούνεϊ: Ο Μπόρις Τζόνσον με συνέκρινε με τον Χίτλερ

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ μίλησε για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. «Κι αυτός ήταν ο λόγος που ο νυν πρωθυπουργός [και τότε δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον] με συνέκρινε με τον Αδόλφο Χίτλερ», επισήμανε στον Observer.

Η ιστορία αυτή ακόμη του προκαλεί γέλια, είπε. «Ήταν αστείο. Είπε ότι τα σχόλιά μου για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα με καθιστούσαν κλέφτη έργων Τέχνης, όπως ο Χίτλερ» πρόσθεσε.

Κι αυτό από μόνο του ήταν πολύ περίεργο, να σε συγκρίνει ένας σημαίνων Βρετανός πολιτικός μ’ έναν φασίστα.

Τζορτζ Κλούνεϊ: Το δείπνο με την Αμάλ Αλαμουντίν

«Ήταν υπέροχο για μένα, επειδή την εποχή εκείνη βγαίναμε κρυφά ραντεβού με την Αμάλ και κανείς δεν το γνώριζε. Γινόταν ντόρος με αυτά που είχα πει. Κι εκείνο το βράδυ βγήκαμε για δείπνο με την Αμάλ», που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να ασχολείται με την υπόθεση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Έρχεται, λοιπόν και μου λέει: “ξέρεις, έχω εργαστεί πάνω σ’ αυτή την υπόθεση. Άκου, υπάρχουν πολλά που πρέπει να πεις γι’ αυτό το θέμα», ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Η Αμάλ Αλαμουντίν του εξήγησε διεξοδικά την υπόθεση, του μίλησε για τα ψηφίσματα της Unesco, του έδωσε όλες τις πληροφορίες και την επόμενη φορά που ο Τζορτζ Κλούνεϊ μίλησε δημοσίως για το θέμα ήταν προετοιμασμένος.

Εκείνο το δείπνο, όπου συζήτησε με την Αμάλ για τον Μπόρις Τζόνσον, τον Χίτλερ και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σχέσης τους, αφού ο Κλούνεϊ εντυπωσιάστηκε από τις γνώσεις της αγαπημένης του για το θέμα.

«Υπό μία έννοια, χρωστάτε τα πάντα – τον γάμο σας, τα παιδιά σας, τον οικογενειακό σας βίο – στον Μπόρις Τζόνσον», σχολίασε ο δημοσιογράφος της συνέντευξης Τομ Λάμοντ. «Έχετε δίκιο», απάντησε ο ηθοποιός και πρόσθεσε με χιουμοριστικό ύφος: «Τι να κάνω λοιπόν; Να του στείλω ευχαριστήριο μήνυμα; Θα το κάνω. Και μαζί θα του στείλω και μια… χτένα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:49