search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:32
MENU CLOSE

«Παιχνίδια ισχύος» από την Τουρκία: Θα συζητήσουμε με την Μόσχα για την παραμονή μας στο Ναγκόρνο Καραμπαχ, λέει ο Ακάρ

22.12.2020 18:47
«Παιχνίδια ισχύος» από την Τουρκία: Θα συζητήσουμε με την Μόσχα για την παραμονή μας στο Ναγκόρνο Καραμπαχ, λέει ο Ακάρ - Media
 
Ο Τούρκος υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποιγράμμισε σήμερα πως η Μόσχα και η Άγκυρα θα συζητήσουν τη διάρκεια παραμονής του τουρκικού στρατού στο κοινό κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
 
«Υπάρχει συναίνεση για ένα κοινό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στο Καραμπάχ. Προς το παρόν, η κατασκευή του συνεχίζεται. Θα συζητήσουμε με τους Ρώσους τη διάρκεια παραμονής των στρατιωτών μας», σημείωσε ο κ. Ακάρ στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.
 
Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή μετά τη σύγκρουση των έξι εβδομάδων. Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, το Μπακού επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση θα βρίσκεται στην ελεγχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Άγκνταμ, μια από τις περιοχές που μεταφέρθηκαν στη χώρα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
 
Στις 10 Νοεμβρίου, οι ηγέτες της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας υπέγραψαν τη συμφωνία με την οποία οι δυνάμεις των Αζέρων και των Αρμενίων σταμάτησαν στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ορισμένες περιοχές τέθηκαν υπό τον έλεγχο του Μπακού.
 
Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή μετά τη σύγκρουση των έξι εβδομάδων.
 
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, το Μπακού επιβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση θα βρίσκεται στην ελεγχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Άγκνταμ, μια από τις περιοχές που μεταφέρθηκαν στη χώρα μετά τη συμφωνία για κατάπαυσης του πυρός.
 
Πηγή: Sputnik
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26