search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Βρετανία: Ανοίγει το λιμάνι του Ντόβερ μετά τη συμφωνία με Γαλλία – 2.800 φορτηγά εγκλωβισμένα (Videos)

23.12.2020 05:55
Βρετανία-Covid-19: Αναχώρησαν από το Ντόβερ 4.500 νταλίκες που είχαν μπλοκαριστεί από τις αρχές της εβδομάδας - Media

 

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας ανακοίνωσαν αργά το βράδυ χθες Τρίτη ότι κατέληξαν σε συμφωνία η οποία θα επιτρέπει στα βαριά φορτηγά που είχαν αποκλειστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο να βάλουν ξανά μπροστά, καθώς οι οδηγοί τους θα μπορούν να περνούν τα σύνορα αν διαθέτουν τεστ αρνητικό στον SARS-CoV-2. Να σημειωθεί ότι στην αρτηρία και τους χώρους στάθμευσης του λιμανιού έχουν εγκλωβιστεί περίπου 2.800 φορτηγά. 

«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται» σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά, ανέφεραν τα υπουργεία Μεταφορών των δύο κρατών. Το πρωτόκολλο αυτό θα επανεξεταστεί την 31η Δεκεμβρίου, πάντως «μπορεί να παραμείνει σε ισχύ ως την 6η Ιανουαρίου», συμπληρώνεται.

Σε περιπτώσεις που τα τεστ είναι θετικά, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρο που θα τους υποδεικνύουν ή παρέχουν οι βρετανικές αρχές.

Το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ ανακοίνωσε πως ανοίγει εκ νέου για την εξερχόμενη κίνηση προς τη Γαλλία μετά τη συμφωνία αυτή Λονδίνου-Παρισιού.

Το κυριότερο λιμάνι για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς και από τη Γαλλία διευκρίνισε μέσω του ιστοτόπου του πως άνοιξε στη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:53