search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:19
MENU CLOSE

Όταν η Apple «έριξε πόρτα» στην Tesla – Τι αποκάλυψε ο Ίλον Μασκ

23.12.2020 16:13
Όταν η Apple «έριξε πόρτα» στην Tesla - Τι αποκάλυψε ο Ίλον Μασκ - Media

 

Tην ώρα που το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι η Apple σχεδιάζει την κατασκευή ηλεκτρικού αυτόνομου αυτοκινήτου, ο δημιουργός και CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, εξομολογήθηκε ότι ο ομόλογός του στην Apple, Τιμ Κουκ, του «έριξε πόρτα» σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία του.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ ανέφερε ότι σε κάποια φάση είχε προσεγγίσει τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, με σκοπό να τον πείσει να αγοράσει την Tesla Motors, ωστόσο, σύμφωνα με τον Μασκ, ο Κουκ «δεν απάντησε ποτέ».

«Σκοτεινές ημέρες»

Η απόπειρα προσέγγισης έγινε, σύμφωνα με τον Μασκ, «κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών του προγράμματος Model 3», περίοδο κατά την οποία η Tesla είχε βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα της χρεοκοπίας.

Μάλιστα, σε εκείνη τη χρονική περίοδο η αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν τόσο χαμηλή που εκτιμάται ότι, αν η Apple είχε δεχθεί να αγοράσει την Tesla, το ποσό που θα δαπανούσε για να αποκτήσει την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα ξεπερνούσε τα 60 δισ. δολάρια.

Φυσικά, σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, καθώς η Tesla έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικά κέρδη, και έχει γίνει μια από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία στον S&P 500.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33