search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51
MENU CLOSE

«Λάθη και καθυστερήσεις» – Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα, λέει η Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2157
23-12-2020
25.12.2020 04:00
kinal_0.jpg

 

Για «ασυγχώρητη καθυστέρηση», μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, που οδήγησε τελικά σε ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή, έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά. 
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε δήλωσή της, υποστήριξε πως πρόκειται για «μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους». 

Ειδικότερα, η Γεννηματά τόνισε πως η κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας, με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα». Όπως υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ, αξιοπιστία, ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των υπουργών. Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων». 
Ειδικότερα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό Alpha 9,89, έκανε λόγο για «ανύπαρκτη» στρατηγική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως έχει εναποθέσει τα πάντα στο εμβόλιο. «Το εμβόλιο θα έρθει, αλλά οι δόσεις θα είναι πολύ συγκεκριμένες, μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, θα έχουμε φτάσει στο καλοκαίρι και ταυτόχρονα δημιουργούνται με τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση πολύ μεγάλα προβλήματα σε όλους τους τομείς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας», σημείωσε ο Χρηστίδης. 

Πλαίσιο στήριξης

Σε αυτό το πλαίσιο, τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την περίοδο των εορτών παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. Όπως τόνισε, η μάχη για την προστασία της ζωής δίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά η μάχη της αξιοπρέπειας δίνεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή. Αφήνουν ακάλυπτους πολλούς χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και 345.000 ανέργους.

Όπως είπε η Γεννηματά, δεν πρέπει να μείνει κανείς συμπολίτης μας με άδειο τραπέζι τα Χριστούγεννα. Και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες στον εμβολιασμό. Γι’ αυτό, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει:
-Να λάβουν το επίδομα ανεργίας για τρεις μήνες όλοι ανεξαιρέτως οι άνεργοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. 
-Να διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους του έκτακτου «διπλού» επιδόματος αλληλεγγύης των 400-800 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση. 
-Να αγοραστούν από το κράτος αδιάθετες ποσότητες αγροτικών προϊόντων και να μοιραστούν – με ευθύνη της Αυτοδιοίκησης – σε φτωχές οικογένειες. 
-Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για τα προγράμματα στήριξης των αστέγων και να αυξηθεί το ποσό για το πρόγραμμα επανένταξής τους για το 2021 από 5 σε 10 εκατ. ευρώ.
-Να χρηματοδοτηθούν οι δομές των δήμων κατά της φτώχειας μέσω ΕΣΠΑ και να γίνουν άμεσες μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι».
-Να εκπίπτουν από τον φόρο όσα ποσά ξοδεύει ο εργοδότης για την πρόσληψη ανέργων από τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις ευπαθείς ομάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:51