search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:19
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Σφαγή» Κογκρέσου-Πολεμικής Αεροπορίας για την… απόσυρση αεροσκαφών (Photos)

23.12.2020 17:26
ΗΠΑ: «Σφαγή» Κογκρέσου-Πολεμικής Αεροπορίας για την... απόσυρση αεροσκαφών (Photos) - Media

 

Δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια, το Κογκρέσο και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, κάθε φορά που έρχεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας, «σφάζονται» για το ποια αεροσκάφη πρέπει να αποσυρθούν και ποια όχι.

Το ίδιο έγινε και φέτος, με τον διαβόητο προϋπολογισμό, ο οποίος, εκτός των άλλων, περιλάμβανε και τις κυρώσεις στην Τουρκία, οι οποίες και επισκίασαν τα πολλά «μπλοκ» των πολιτικών στις προσπάθειες της USAF να απαλλαγεί από παλιά και ακριβά στη συντήρησή τους αεροσκάφη.

Τελικά, μετά από αρκετά πάρε-δώσε, αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, με βάση τα όσα αποφάσισε το Κογκρέσο:

A-10:

Ο ιστορικός «Φακόχοιρος» αποτελεί πραγματικό πεδίο μάχης μεταξύ USAF, που θέλει να αποσύρει όλα τα αεροσκάφη από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, και Κογκρέσου που φωνάζει διαρκώς «όχι». Το ίδιο έγινε και φέτος, καθώς ο προϋπολογισμός αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να πετάν και τα 281 Α-10 που η Αεροπορία διαθέτει.
 

Βομβαρδιστικά:

Η αεροπορία θέλει να αποσύρει 17 από τα παλιότερα Β-1, λόγω υπερβολικού κόστους και εργατοωρών για τη συντήρησή τους. Το Κογκρέσο συμφώνησε η Αεροπορία να διατηρήσει το λιγότερο 36 από τα Β-1 της, ωστόσο, απαίτησε ανά πάσα στιγμή να υπάρχουν 92 βομβαρδιστικά κάθε τύπου στην απογραφή της και να διατηρηθούν τα ποσά συντήρησης για όσα Β-1 παραμείνου σε υπηρεσία.
 

Κατασκοπευτικά drones:

Η αεροπορία θέλει να αποσύρει όλα τα drones Global Hawk Block 20 και 30, καθώς και τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2. Το Κογκρέσο αρνήθηκε, μέχρις ότου η αεροπορία του παρουσιάσει έναν καλύτερο και πιο φθηνό τρόπο αντικατάστασής τους.
 

Ιπτάμενα τάνκερ:

Το Κογκρέσο απαγόρευσε την απόσυρση οιουδήποτε KC-135 μέσα στην επόμενη τριετία, ωστόσο επέτρεψε στην Αεροπορία να μειώσει σταδιακά τα KC-10A, από 56 που έχει σήμερα στα 26 ως το 2023.
 

Μεταγωγικά αεροσκάφη:

Η Αεροπορία ήλπιζε να αποσύρει 24 C-130H, ώστε να τα αντικαταστήσει με 19 C-130J που θα παραληφθούν το 2021. Το Κογκρέσο της επέβαλε να διατηρήσει 287 μεταγωγικά, εκ των οποίων τα 230 θα είναι έτοιμα για μάχη. Επίσης, της απαγόρευσε να αποσύρει μόνο μεταγωγικά της Εθνοφρουράς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16