search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Θέατρο: Χριστουγεννιάτικες προβολές για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2157
23-12-2020
26.12.2020 04:00
7yk4uk1608619395350.jpg

 

Έφθασαν τα Χριστούγεννα. Με την ύπαρξή μας να έχει κατασκηνώσει στον εγκλωβισμό της καραντίνας, αλλά κυρίως με την ψυχή των παιδιών μας να πάλλεται από ανησυχία, προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρούμε διεξόδους.

Ένα μικρό παράθυρο – έστω και ανεπαρκές – έχει ωστόσο ανοίξει μπολιάζοντας με αισιοδοξία τη διαταραχή της κανονικότητας. Και, επιπλέον, δίνει σε κάποιους – λίγους – καλλιτέχνες την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους και ενδεχομένως να επιβιώσουν.

Αλλά ας γυρίσουμε στις «γιορτές» των φετινών Χριστουγέννων. Αυτές τις μέρες κάποιες online προβολές αγγίζουν την ευαισθησία μικρών και μεγάλων.

Εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ας αρχίσουμε από τα παραμύθια που, μέσα από τις διαδικτυακές εκδηλώσεις του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (wwwHYPERLINK “http://www.dithepi.gr/”.HYPERLINK “http://www.dithepi.gr/”dithepiHYPERLINK “http://www.dithepi.gr/”.HYPERLINK “http://www.dithepi.gr/”gr), θα μας αφηγηθεί η Ξένια Καλογεροπούλου ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η χαρισματική καλλιτέχνιδα θα ανοίξει το σπίτι της για να υποδεχτεί τους μικρούς της φίλους ανασύροντας αναμνήσεις από ξεχωριστές γιορτές των παιδικών της χρόνων και χαρίζοντας ευχές για την καινούργια χρονιά.

Επίσης το ΔΘΠ στις 26 Δεκεμβρίου – με απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 – θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο του Τσαρλς Ντίκενς με ήρωα τον τσιγκούνη Σκρουτζ. Αυτόν τον online συνδυασμό λόγου και μουσικής θα συνοδεύσει η Ορχήστρα Σύγχρονς ΜοΡυσικής της ΕΡΤ, ερμηνεύοντας αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Αφήγηση: Δημήτρης Πιατάς. Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης.

Αλλά και βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο θα παρουσιαστούν από 26 Δεκεμβρίου μέχρι 2 Ιανουαρίου.

Μετά την πρώτη τους προβολή, οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου:«Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω»

Από την άλλη, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προτείνει για την ημέρα των Χριστουγέννων μια ακουστική εμπειρία για παιδιά 5-9 ετών. Θα ακούσουμε το μουσικό παραμύθι της Ελένης Φωτάκη «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω» με μουσική των Φώτη Μακρή και Αναστάσιο Μισυρλή. Την ιστορία θα αφηγηθεί η Ηρώ Μπέζου.

Και οι Ginger Creepers Theater Band μέσα από την καινοτόμα πλατφόρμα ζωντανού οπτικοακουστικού θεάματος www.aejaa.HYPERLINK “http://www.aejaa.com/video-room”comHYPERLINK “http://www.aejaa.com/video-room”/HYPERLINK “http://www.aejaa.com/video-room”videoHYPERLINK “http://www.aejaa.com/video-room”-HYPERLINK “http://www.aejaa.com/video-room”room θα παρουσιάσουν δωρεάν στις 30 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου (9 μ.μ.) την παράσταση «Το φως είναι σαν το νερό» του Γκ. Γκ. Μάρκες σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη. Το έργο αφορά δύο παιδιά που ζουν στο διαμέρισμα μιας αστικής πολυκατοικίας και ζητάνε δώρο Χριστουγέννων μια βάρκα. Το τι γίνεται μετά, θα το μάθετε παρακολουθώντας την αφήγηση του Χρήστου Καπενή.

Αερόπλοιο: Παιδικές θεατρικές παραστάσεις

Όσον αφορά τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις, το Αερόπλοιο θα μεταδώσει τα Χριστούγεννα σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή τον «Ρούντολφ, τραγουδιστή της όπερας» σε live streaming και τη διδακτική, διασκεδαστική παράσταση «Της φωτιάς και του αέρα» σε online steaming στις 27 και τις 30.12 (5.30 μ.μ. και 7.30 μ.μ. αντίστοιχα).

Πληροφορίες και εισιτήρια μέσω της vivaHYPERLINK “http://viva.gr/”.HYPERLINK “http://viva.gr/”gr.

Christmas Theater: Μουσικές παραστάσεις

Τέλος, το Christmas Theater προσφέρει την απόλαυση ενός καλλιτεχνικού «ταξιδιού» online σε ξένους τόπους. Από τις 25 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα βρεθείτε, λοιπόν, στο Μιλάνο, την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα για να απολαύσετε παραστάσεις χορού, μουσικής και θεάτρου.

Σας περιμένουν το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου (25-27 Δεκεμβρίου) με την «Ωραία κοιμωμένη» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι (1-3 Ιανουαρίου) με μια συναυλία που περιέχει τα ωραιότερα βαλς και το Μπαλέτο Σύγχρονου Χορού του Μπορίς Άιφμαν (4-6 Ιανουαρίου) με την παράσταση «Αδελφοί Καραμάζοφ» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59