search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Βρέθηκαν 35 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά (Photos)

23.12.2020 20:46
Βρέθηκαν 35 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά (Photos) - Media

 

Τριανταπέντε κιλά κοκαΐνης εντόπισαν σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορηθεί ότι στον εμπορευματικό σταθμό του Πειραιά, σε κοντέινερ που ήταν δηλωμένο για μεταφορά τροφίμων υπήρχαν τα ναρκωτικά.

Η ποσότητα της κοκαΐνης είχε φορτωθεί από το Εκουαδόρ και η διανομή της θα γινόταν στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αρχές κατέσχεσαν 30 συσκευασίες ενώ υπήρξε ενημέρωση τόσο του Τελωνείου Πειραιά όσο και του ΣΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της κατά την τρέχουσα περίοδο των εορτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, πραγματοποίησαν επί 20ημερο ελέγχους στον Λιμένα του Πειραιά, σε περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν ο εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίου, με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων”, στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, τριάντα (30) συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -35- κιλών.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 15-11-2020 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 7-12-2020.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:15