search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:07
MENU CLOSE

Τα «θηρία» βγήκαν… βόλτα: «Elephant Walk» για F-35, F-16 και KC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αλάσκα (Video)

24.12.2020 13:38
Τα «θηρία» βγήκαν... βόλτα: «Elephant Walk» για F-35, F-16 και KC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αλάσκα (Video) - Media
 
Η «βόλτα ελεφάντων» (elephant walk, στα αγγλικά) είναι μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις στις οποίες μπορεί να προβεί μια πτέρυγα μάχης, καθώς όλα τα αεροσκάφη της παρατάσσονται γρήγορα πάνω στον διάδρομο και απογειώνονται το ένα πίσω από το άλλο μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
 
Η άσκηση αυτή χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία για να διαπιστώσει το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας της μονάδας σε περίπτωση συναγερμού, και πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε «elephant walk» στην 354η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Αλάσκα και η εικόνα προκαλούσε δέος.
 
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, 18 F-35, 12 F-16 Aggressor και δύο ιπτάμενα τάνκερ KC-135 Stratotanker παρατάχθηκαν και απογειώθηκαν από τη βάση Έιελσον στην Αλάσκα. Η άσκηση, εκτός από τον αντικειμενικό στόχο της ο οποίος ήταν η επίτευξη προβολής μαζικής αεροπορικής ισχύος στο συντομότερο δυνατό χρόνο, έστειλε κι ένα άλλο μήνυμα.

Το μήνυμα δεν είναι άλλο από το ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη στρατηγική σημασία της Αρκτικής και ότι έχουν τα μέσα και την ικανότητα να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ρωσία μετέφερε μαχητικά MiG-31 σε αεροπορική βάση κοντά στην Αλάσκα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:07