search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:13
MENU CLOSE

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Τουρκία

27.12.2020 07:04
Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Τουρκία - Media

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD), ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος αναφορές για θύματα ή σοβαρές ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 15,95 χιλιομέτρων, ανέφερε το AFAD, προσθέτοντας ότι το επίκεντρο ήταν στην επαρχία Ελαζίγ, που τον Ιανουάριο επλήγη από δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

«Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό έως τώρα. Όλες μας οι ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η δόνηση έγινε αισθητή στις επαρχίες Μαλάτια, Ντιγιάρμπακιρ και Σανλιούρφα.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,3 βαθμών και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:12