search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης και Τσιόδρας (Photos/Videos)

27.12.2020 11:33
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκης και Τσιόδρας (Photos/Videos) - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού από το μεσημέρι της Κυριακής, με νοσηλευτές, ηλικιωμένους και κρατικούς αξιωματούχους.

Στο Αττικόν εμβολιάστηκε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν με εμβόλιο της Pfizer/BionTech.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης φθάνοντας στο νοσοκομείο Αττικόν. Παρών ήταν και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα εμβολιαστεί αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σήμερα, είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού, με το εμβόλιο, κατά του Covid 19.

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον.

Μέσα στους επόμενους μήνες ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό.

Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας -200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης- να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας».

Στον Ευαγγελισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον Ευαγγελισμό έφτασε λίγο πριν τις 14:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου .

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη κρατική αξιωματούχος που εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σε δήλωση που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη. Η Ε.Ε. απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης. Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας». 

 

Τσιόδρας: Σας ευχαριστώ από καρδιάς – Δεν είναι ακόμα το τέλος

Στο νοσοκομείο Αττικόν εμβολιάστηκε ο επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας.«Δεν το κατάλαβα καν!» είπε αμέσως μετά τον εμβολιασμό.

Αμέσως μετά ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε δήλωση στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική ημέρα: «Ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου που εκτίθενται στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. δεν είναι το τέλος ακόμα. το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων». 

Πρώτη μία νοσηλεύτρια

Ηδη, έκανε το εμβόλιο στις 13:00 η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά. «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου», είπε στους δημοσιογράφους.

Στις 13:30, εμβολιάστηκε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

Οι εμβολιασμοί σήμερα

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων εμβολιασμών, έχει ως εξής:

  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Οι πρώτοι 70.000 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και, τέλος, σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Κικίλιας: Αντίστροφη μέτρηση για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο Βασίλης Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00