search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:19
MENU CLOSE

Πανηγυρισμοί στην Ε.Ε. για την έναρξη των εμβολιασμών: «Άσχημη ημέρα σήμερα για όσους δεν πίστευαν στην Ευρώπη»

27.12.2020 13:53
Κορωνοϊός: Καμία σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και του θανάτου 91χρονου στην Ελβετία - Media

 

Ικανοποίηση επικρατεί στα όργανα της Ε.Ε. και ιδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και ήταν ο θεσμός που διαπραγματεύτηκε και διασφάλισε τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για τους Ευρωπαίους πολίτες, για την έναρξη των εμβολιασμών στις χώρες-μέλη.

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου για όλους εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν τονίζοντας ότι πρώτα «προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους». Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανεφερε ότι «σήμερα οι πρώτοι Ευρωπαίοι εμβολιάζονται κατά της COVID-19. Είμαι συγκινημένη που βλέπω άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο παντού σε όλη την ΕΕ. Από τη Μαδρίτη στο Παρίσι, από την Αθήνα στη Ρίγα». Χαρακτήρισε την πανευρωπαϊκή έναρξη εμβολιασμών σήμερα ως «συγκινητική στιγμή ενότητας», ενώ και η ελληνική αντιπροσωπεία στην ευρωπαϊκή επιτροπή υπογράμμισε σε ανάρτηση της πως «Ένα μικρό τσίμπημα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα»

«Πρώτα προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους. Σύντομα θα έχουμε αρκετές δόσεις για όλους μας», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι μία ημέρα για να θυμόμαστε υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι «μία Ένωση για όλους». Ειδικότερα, σημείωσε: «’Ασχημη ημέρα σήμερα για όσους δεν πίστευαν στην Ευρώπη. Μία ημέρα να θυμόμαστε. Μια Ένωση για όλους. Μια κοινότητα αλληλεγγύης».
 

«Θα γυρίσουμε σελίδα στην πανδημία»

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι μέσω των εμβολιασμών «θα συνεχίσουμε να σώσουμε ζωές και να γυρίσουμε σελίδα στην πανδημία» προσθέτοντας ότι «οι εκστρατείες εμβολιασμού ξεκινούν σήμερα σε όλη την ΕΕ».
 
«Είμαστε πιο δυνατοί μαζί: σήμερα οι εμβολιασμοί ξεκινούν στην ΕΕ, μετά την έγκριση του εμβολίου BioNTech / Pfizer κατά του COVID19 για χρήση στην ΕΕ» επισήμανε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ η Κομισιόν αναφέρει: «Έχουμε ενεργήσει με ενότητα σε όλη αυτή την πανδημία. Σήμερα αρχίζουμε να γυρίζουμε μαζί τη σελίδα σε αυτό το κεφάλαιο, μαζί»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50