search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:30
MENU CLOSE

Λίμνη Κερκίνη: Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι στον πυθμένα προκαλούν… δέος (Video)

28.12.2020 08:37
Λίμνη Κερκίνη: Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι στον πυθμένα προκαλούν… δέος (Video) - Media

Θα μπορούσαν να είναι σημάδια από εξωγήινους. Θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων με θέμα τα …X-Files. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν συζητήσεις επί συζητήσεων. Όπως και να έχει το μοναδικό θέαμα στη λίμνη Κερκίνη είναι εντυπωσιακό:

Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι εμφανίστηκαν στον πυθμένα της! Η εξήγηση, ωστόσο, είναι πιο απλή και οι απαντήσεις βρίσκονται στη φύση.

Σε συγκεκριμένο σημείο της λίμνης, λοιπόν, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα infonews24.gr, και συγκεκριμένα κοντά στο Μανδράκι, πράγματι, εκατοντάδες, τέλεια σχηματοποιημένοι κύκλοι, έκαναν την εμφάνισή τους στον πυθμένα.

Όσοι τυχεροί βρίσκονταν στο σημείο προσπαθούσαν, φυσικά, να καταλάβουν τι γίνεται και τι είναι αυτό το αλλόκοτο θέαμα.

Το infonews24 επικοινώνησε με τον Γενικό Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρο Ναζηρίδη, ο οποίος εξήγησε το εκπληκτικό, πως οι κύκλοι φαίνεται ότι δημιουργούνται σε περιοχές με υδρόβια βλάστηση.

Το κέντρο του κύκλου είναι το σημείο όπου βρίσκεται η ρίζα των φυτών, η οποία, φυσιολογικά, είναι λίγο πιο ψηλά, ενώ η περιοχή γύρω από τη ρίζα υποχωρεί λιγάκι και έτσι, με μια ψιλή βροχή, σχηματίζονται αυτοί οι κύκλοι στη μεγάλη αυτή επιφάνεια.

«Με εντονότερη βροχή θα εξαφανιστούν οι κύκλοι. Για να το δει κάποιος πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Είναι προσωρινό φαινόμενο. Η φύση, βέβαια, δεν σταματά να μας μαγεύει», δήλωσε ο κ. Ναζηρίδης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:29