search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34
MENU CLOSE

Επίδομα θέρμανσης: Σε δύο δόσεις η πληρωμή – Ποιοι οι δικαιούχοι 

28.12.2020 09:39
Επίδομα θέρμανσης: Σήμερα η τελευταία προθεσμία για τις αιτήσεις - Media

Σε εξέλιξη είναι η υποβολή δηλώσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης. Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα τα οποία για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (ιδιόκτητη, μισθωμένη, δωρεάν παραχωρούμενη) καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για την επιδότηση ξύλων και πέλετ, θα πρέπει η κατοικία να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Oι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα στην πλατφόρμα Myθέρμανση προκειμένου να λάβουν το επίδομα που κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

H πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς και συγκεκριμένα έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 και έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Υπολογισμός επιδόματος θέρμανσης

To ύψος του επιδόματος υπολογίζεται ανάλογα με τις βαθμοημέρες, δηλαδή με τον αριθμό των ημερών το χρόνο που μια περιοχή έχει θερμοκρασίες κάτω από του 15,5 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που βασίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα (διαστάσεων 750μΧ750μ), ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.

Έτσι θα προκύπτουν και οι ανάγκες για θέρμανση, οι οποίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με το υψόμετρο, την απόσταση από τη θάλασσα και άλλες παραμέτρους. Για κάθε τετράγωνο θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το μέγιστο επίδομα των 650 ευρώ και θα οδηγεί στο επίδομα που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό. Για αυτό και το επίδομα θα είναι διαφορετικό σε κάθε οικισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34