search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ως και έξι εμβολιασμοί από ένα φιαλίδιο εμβολίου της Pfizer/BioNtech

28.12.2020 19:27
Κορωνοϊός: Ως και έξι εμβολιασμοί από ένα φιαλίδιο εμβολίου της Pfizer/BioNtech - Media
 
Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν για τα εμβόλια της Pfizer/BioNtech, καθώς άρχισαν στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, με κάθε φιαλίδιο με τις δόσεις του εμβολίου της συγκεκριμένης εταιρείας μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα το οποίο επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Υγείας.
 
Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε δημοσίευμα των εφημερίδων “Stuttgarter Zeitung” και “Stuttgarter Nachrichten”, σύμφωνα με το οποίο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μπορούν να πραγματοποιηθούν έξι εμβολιασμοί από ένα φιαλίδιο του εμβολίου αντί των πέντε που είχαν προβλεφθεί.
 
Το υπουργείο επισήμανε ότι τα φιαλίδια περιέχουν ποσότητα ελαφρώς μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από τον κατασκευαστή για προληπτικούς λόγους. Με προσεκτική χρησιμοποίησή τους, είναι επομένως δυνατό να εξαχθούν έξι δόσεις.
 
Το υπουργείο έστειλε ανάλογο έγγραφο με αυτές τις πληροφορίες στα ομοσπονδιακά κρατίδια. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ποσότητα εμβολίου από πολλά φιαλίδια για να συμπληρώνεται μία δόση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38