search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:45
MENU CLOSE

Μεξικό: Περισσότεροι από 10 εκατ. άνθρωποι έμειναν στο σκοτάδι για ώρες (Photo)

29.12.2020 06:44
Ιδρυτής Twitter: «Σωστός μεν αλλά… ο αποκλεισμός Τραμπ» - Media

Μπλακ-αουτ βύθισε στο σκοτάδι το Μεξικό και άφησε χωρίς ηλεκτροδότηση περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους .

Η βλάβη στο δίκτυο προκλήθηκε από «χαμηλή συχνότητα στο σύνολο της επικράτειας», διευκρίνισε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού (CFE), ο φορέας που επέβλεπε τον τομέα.

Λίγη ώρα νωρίτερα η δήμαρχος της πόλης του Μεξικού, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, δήλωνε ότι η περιοχή που πλήττεται είναι η κοιλάδα του Μεξικού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα και κοντινές πόλεις.

Όμως χρήστες ανέφεραν διακοπή της ηλεκτροδότησης και σε άλλες περιοχές, στις πολιτείες Χαλίσκο και Νουέβο Λεόν, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Ενέργειας (CENASE) ανέφερε από την πλευρά του ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης οφειλόταν σε «απόκλιση του εθνικού συστήματος διασύνδεσης μεταξύ του φορτίου και της παραγωγής ενέργειας», κάτι που οδήγησε «στην απώλεια περίπου 7.500 Μεγαβάτ (MW)».

Για την εκκαθάριση αυτής της απόκλισης «ενεργοποιήθηκαν αυτόματοι μηχανισμοί προστασίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Αν και σημειώνονται μερικές φορές διακοπές της παροχής σε ορισμένες περιοχές, οι βλάβες τόσο μείζονος κλίμακας στο δίκτυο είναι σπάνιες στο Μεξικό, χώρα 129 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:43