search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Θεοχάρης: Πολύ λιγότερα εμπόδια για τους ταξιδιώτες που θα έχουν εμβολιαστεί (Video)

29.12.2020 10:11
theoharis-haris.jpg

 

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Capital.gr, δίνει το πλαίσιο της νέας σεζόν και εκτιμά ότι θα είναι πολύ λιγότεροι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για όσους έχουν εμβολιαστεί. Θεωρεί δε τη χρονιά που έρχεται εξίσου δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό, με έντονο ανταγωνισμό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν θα απαιτηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορούμε να ταξιδέψουμε, ο υπουργός Tουρισμού απάντησε:

«Με τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι λογικό να απαγορεύσεις σε κάποιον τη μετακίνησή του, εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό που φαίνεται να είναι πια σίγουρο, είναι ότι οι διατυπώσεις, οι δυσκολίες, οι περιορισμοί, τα τεστ θα είναι πολύ λιγότερα και πολύ ευκολότερα για όσους έχουν εμβολιαστεί. Θα έχουμε στη φαρέτρα μας άλλα εργαλεία, όπως τα γρήγορα τεστ, τα οποία θα τα κατευθύνουμε προς τον κόσμο που δεν έχει προλάβει ακόμη να εμβολιαστεί, ανάλογα και με το πρόγραμμα εμβολιασμού κάθε χώρας.

Αναφερόμενος στο κατά πόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν και την επόμενη χρονιά, ο υπουργός Τουρισμού απάντησε πως «φυσικά θα τα έχουμε και την επόμενη χρονιά».

Πρόσθεσε δε ότι αποτελούν έναν «παράγοντα που πρώτον δίνει το αίσθημα της ασφάλειας στον τουρίστα ο οποίος ταξιδεύει και δεύτερον η πολύ καλή υλοποίησή τους από την πλευρά των ιδιωτικών επιχειρήσεων, των ξενοδοχείων και των άλλων επιχειρήσεων του τουρισμού στη χώρα μας έδωσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Μεγάλος ανταγωνισμός στη νέα σεζόν

Η επόμενη σεζόν του τουρισμού θα είναι μια χρονιά μεγάλου ανταγωνισμού, κατά τον κ. Θεοχάρη ο οποίος την χαρακτήρισε «χρονιά αβεβαιότητας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχει εμπεδωθεί κλίμα αισιοδοξίας, το εμβόλιο μόλις τώρα ξεκίνησε και έχει σημάνει την αρχή του τέλους αυτής της δύσκολης περιόδου. Όμως ακόμη, επικρατεί αβεβαιότητα σε σχέση με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση ώστε να κλείσουν μαζικά τις διακοπές τους, κυρίως οι Ευρωπαίοι που μας ενδιαφέρουν».

Απαισιοδοξία για χιονοδρομικά κέντρα

Αναφερόμενους στους χειμερινούς προορισμούς ο υπουργός αφού επισήμανε πως χτυπήθηκαν δυστυχώς με το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πως δεν υπάρχει έως τώρα η δυνατότητα να ανοίξουν και να μπορέσουν να υποδεχθούν κόσμο, εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και πως οι περιορισμοί σε κάποιο βαθμό θα συνεχιστούν καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. «Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες να μην ανοίξουμε το επόμενο διάστημα, παρά να ανοίξουμε, δυστυχώς», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40