search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Τραπεζικές συναλλαγές: Ποιες απαγορεύονται στα γκισέ- Τι επιτρέπεται μόνο στα ΑΤΜ

29.12.2020 13:50
Τραπεζικές συναλλαγές: Ποιες απαγορεύονται στα γκισέ- Τι επιτρέπεται μόνο στα ΑΤΜ - Media

 

Καθώς η πανδημία δεν λέει να υποχωρήσει και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού γίνονται όλο και πιο σκληρά, οι τράπεζες συνεχίζουν να μην επιτρέπουν τη διενέργεια των περισσότερων συναλλαγών στο γκισέ, προτρέποντας έτσι τους πελάτες τους να στραφούν σε ασφαλέστερους μεθόδους μέσω web banking, ΑΤΜ και των μηχανημάτων μεταφοράς χρημάτων που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.

Δηλαδή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην πρώτη καραντίνα παίρνουν συνεχόμενες παρατάσεις και εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι και σήμερα.

Έτσι σύμφωνα με την  ΕΕΤ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως €400

Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως €1.000

Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η Ένωση προτρέπει τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Επιπλέον η ΕΕΤ καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήματα και στην περίπτωση που είναι η αναγκαία η προσέλευσή τους α) να διαθέτουν προστατευτική μάσκα β) να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:34