search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:38
MENU CLOSE

Τα «βρήκαν» Μπόρις και Ταγίπ: Υπέγραψαν εμπορική συμφωνία Βρετανία και Τουρκία

29.12.2020 14:51
Τα «βρήκαν» Μπόρις και Ταγίπ: Υπέγραψαν εμπορική συμφωνία Βρετανία και Τουρκία - Media

 

Την πρώτη της εμπορική συμφωνία μετά τη συμφωνία για την οριστική έξοδό της από την Ε.Ε. υπέγραψε η Βρετανία και η συμφωνία αυτή αφορά το ελεύθερο εμπόριο με την Τουρκία.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν τη νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Τρίτη, προκειμένου, μετά το Brexit στις 31/12/2020 να διατηρήσουν την υπάρχουσα ροή αγαθών.
 
Οι υπουργοί εμπορίου των δύο χωρών υπέγραψαν τη συμφωνία στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021,
 
Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πέκαν είπε ότι η συμφωνία διασφαλίζει την γρήγορη μετάβαση μετά τη λήξη της υπάρχουσας συμφωνίας στο τέλος του έτους.
 
Το υπουργείο εμπορίου της Βρετανίας εξήγησε ότι η νέα συμφωνία θα διατηρήσει, στην ουσία, τους υπάρχοντες όρους συναλλαγών. Η εμπορική σχέση των δυο χωρών έφτασε στα 18,6 δισ. λίρες το 2019.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:38