search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σπάνε όλα τα «ρεκόρ» σε Γερμανία και Βρετανία – 1000 θάνατοι, 50.000 κρούσματα σε 24 ώρες

30.12.2020 05:34
Κορωνοϊός: Σπάνε όλα τα «ρεκόρ» σε Γερμανία και Βρετανία - 1000 θάνατοι, 50.000 κρούσματα σε 24 ώρες  - Media

 

Η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 1.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, για πρώτη φορά αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τους αριθμούς του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Ενώ στη Βρετανία ξεπεράστηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας το φράγμα των 50.000 ημερήσιων κρουσμάτων.

Υπέκυψαν 1.129 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν 22.459 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ θανάτων στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη, όταν είχαν φθάσει τους 962.

Συνολικά έχουν υποκύψει εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός 32.107 άνθρωποι στη Γερμανία αφότου άρχισε η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα ως εδώ.

Το Iνστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ είχε προειδοποιήσει ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών θα ήταν ατελή, καθώς οι κρατιδιακές υγειονομικές θα καθυστερούσαν να στείλουν δεδομένα λόγω των Χριστουγέννων. Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν αισθητά μειωμένοι.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά την πανδημία την άνοιξη, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα και οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με ισχύ τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου.

Την Κυριακή άρχισε στη Γερμανία εκστρατεία εμβολιασμού, όπως και στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες άνω των 80 ετών και το ιατρικό και νοσηλευτικό είναι οι πρώτοι στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Βρετανία: 50.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 50.000 κρούσματα της Covid-19 ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες οι αρχές της Βρετανίας, τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μετά την έναρξη μαζικών τεστ στα μέσα του έτους. Συγκεκριμένα, την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 53.135 μολύνσεις σε μια ραγδαία άνοδο από τις 41.385 που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη μέρα.

London hospitals 'close to being overwhelmed' as coronavirus cases surge |  London | ITV News

Το ίδιο χρονικό διάστημα 414 άνθρωποι έχασαν επίσης τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου, αριθμός επίσης αυξημένος συγκριτικά με τους 357 χθες. Από την έναρξη της πανδημίας στην Βρετανία 71.567 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην Covid-19.

Μαζί με την Ιταλία, η Βρετανία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη και τώρα μάχεται μια μετάλλαξη της Covid-19, η οποία επιστήμονες τονίζουν ότι μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε πρωτοφανή επίπεδα μόλυνσης από την Covid-19 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς τα νοσοκομεία μας βρίσκονται στην πιο ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε η Σούζαν Χόπκινς, αναπληρώτρια διευθύντρια της εθνικής υπηρεσίας λοιμώξεων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Η ίδια τόνισε πως ορισμένες από τις αυξήσεις στους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων αντικατοπτρίζουν καθυστερημένες εγγραφές σε απολογισμούς λόγω των Χριστουγέννων, ωστόσο τα στοιχεία αποτελούν «σε μεγάλο βαθμό αντανάκλαση μιας πραγματικής αύξησης».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα προβεί την Τετάρτη σε ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα περιορισμών ανά περιφέρειες.

Την Τρίτη ο επιστημονικός σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ, καθηγητής Άντριου Χέιγουαρντ, προειδοποίησε ότι η Βρετανία οδεύει προς «καταστροφή» τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της πιο μολυσματικής παραλλαγής της νόσου. Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Αγγλίας βρίσκεται υπό την αυστηρότερη μορφή περιορισμών λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα, τα μη απαραίτητα καταστήματα και οι περισσότερες άλλες επιχειρήσεις είναι κλειστές και απαγορεύονται σχεδόν όλες οι κοινωνικές συναθροίσεις.

Ωστόσο, η πλειονότητα των κανόνων χαλάρωσαν για να επιτραπεί σε οικογένειες να συναντηθούν την ημέρα των Χριστουγέννων, κάτι που πολλοί αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι έγειρε τον κίνδυνο πρόκλησης αύξησης των μολύνσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15