search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:27
MENU CLOSE

Ρόδια σφολιάτας γεμιστά με κιμά (αλα ουέλινγκτον)

31.12.2020 06:00
meshochki_iz_sloenogo_testa_s_nachinkoi-611268.jpg

Υλικά

2 αυγά χτυπημένα

1 ½ κιλό κιμά

4 κουταλιές της σούπας γαλέτα (φρυγανιά) ή θρυμματισμένα κράκερ

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος (ή γάλα)

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

200 γραμμάρια ασπρομανίταρα

½ κούπα κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βασιλικό

Λίγη τριμμένη γραβιέρα ή μοτσαρέλα (προαιρετικά)

2 φύλλα σφολιάτας

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Ένα αυγό χτυπημένο για το βούρτσισμα των ροδιών

Λίγη κέτσαπ ή σως μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα πρώτα 6 υλικά, καλά αλλά χωρίς να σφίγγετε τη ζύμη και αφήστε τα στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να «ιδρώσουν» τα μανιτάρια και να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και προσθέστε το σκόρδο, το κόκκινο κρασί και το βασιλικό. Επιστρέψτε στην προηγούμενη θερμοκρασία (μέτρια προς δυνατή) και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι και αφήστε να έρθει το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε το φύλλο της σφολιάτας και κόψτε κάθε φύλλο σε τέσσερα τετράγωνα. Απλώστε το μίγμα των μανιταριών σε κάθε τετράγωνο και λίγη γραβιέρα τριμμένη ή μοτσαρέλα, αν χρησιμοποιήσετε. Σχηματίστε μπιφτέκι με ½ περίπου κούπα από το μίγμα του κιμά, πατήστε το από πάνω και τοποθετήστε το κι αυτό από πάνω .

Τραβήξτε με τα χέρια σας τις γωνίες της σφολιάτας , καλύπτοντας καλά τα μπιφτέκια και ενώστε τις καλά, έτσι ώστε να μην τρέξει στο ψήσιμο η γέμιση.

Τοποθετήστε το πουγκί αυτό, σε λαδωμένο ταψί με τις κλειστές άκρες προς τα κάτω.

Στην πάνω μεριά κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι ένα σταυρουδάκι και τραβήξτε τις άκρες λίγο έτσι ώστε να σχηματιστεί το πάνω μέρος του ροδιού. Με ένα πινέλο περάστε όλο το ρόδι με χτυπημένο αυγό ανακατεμένο με λίγη κέτσαπ ή σάλτσα μπάρμπεκιου, αν προτιμάτε.

Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να ψηθεί το κρέας. Προτιμότερο είναι τα 30 πρώτα λεπτά να ψήσετε στις αντιστάσεις και 10 με 15 λεπτά στον αέρα για να φουσκώσει η σφολιάτα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:27