search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Υποχώρηση Μεγάρου Μαξίμου: Τέλος οι κατά προτεραιότητα εμβολιασμοί κυβερνητικών και κρατικών στελεχών

30.12.2020 11:22
Υποχώρηση Μεγάρου Μαξίμου: Τέλος οι κατά προτεραιότητα εμβολιασμοί κυβερνητικών και κρατικών στελεχών - Media

 

Σε υποχώρηση στο θέμα των κατά προτεραιότητα εμβολιασμών κυβερνητικών και κρατικών στελεχών υποχρεώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Κατά την προσφιλή τακτική των επικοινωνιακών συμβούλων της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών», Απέδωσε την αλλαγή πλάνων σε παρέμβαση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι παράλληλα το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

«Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό. 

Πολιτική θύελλα για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά την πολιτική αντιπαράθεση και την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η βαρύτατη καταγγελία του γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου, ότι αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών, προκειμένου να εμβολιαστούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης στην οποία προέβη χθες, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «επιτελικό ρουσφέτι» αναφερόμενος στο θέμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε χθεσινό του άρθρο το Politico: Οι «45 αξιωματούχοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι συμβολικά» έγιναν «126 πρόσωπα κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης», σημείωνει θυμίζοντας την παροσουσίαση.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ενισχύει το ΕΣΥ, αλλά υπουργοί και γενικοί γραμματείς έχουν αναδυθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με το εμβόλιο στερώντας το – εφόσον προς το παρόν ο αριθμός των δόσεων είναι περιορισμένος – από υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες. 

Στην κεντρική φωτογραφία ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους / EUROKINISSI – Γιάννης Λιάκος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23