12/12/2018 06:16:55

Σαμαράς: Η δημοκρατία κινδυνεύει από την ολιγωρία όσων την προασπίζονται

Σαμαράς: Η δημοκρατία κινδυνεύει από την ολιγωρία όσων την προασπίζονται - Media

Την άποψη ότι αποτελεί χρέος όλων «να προασπιστούμε τη δημοκρατική ομαλότητα από κάθε ακραία συμπεριφορά», εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ωστόσο ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως, από την ολιγωρία όσων την προασπίζονται.

«Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από κάθε παρανομία. Είτε από 'κουκουλοφόρους', είτε από 'τάγματα εφόδου'», επισημαίνει ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑGAZINO και σημειώνει ότι κατά το παρελθόν έγιναν «εκπτώσεις», τις οποίες και «πληρώνουμε τώρα».

«Τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία. Τέρμα οι παρωπίδες στο ποιος παρανομεί και ποιος ωφελείται. Τέρμα στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όταν παραβιάζεται η δημοκρατική νομιμότητα. Τέρμα σε όλα αυτά που για πολλά χρόνια δηλητηρίαζαν την ομαλότητα και έδωσαν χώρο στα άκρα να αναπτυχθούν. Η δημοκρατία δεν είναι μια λέξη που την επικαλούμαστε όταν θιγόμαστε εμείς οι ίδιοι μόνο. Προστατεύει όλους! Κι εμάς και τους αντιπάλους μας. Γι αυτό πρέπει να την παίρνουμε σοβαρά και να τη σεβόμαστε» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την εμπλοκή ονομάτων πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει τη θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.