search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:57
MENU CLOSE

Καναδάς: Θα απαιτεί προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού για την είσοδο στη χώρα

30.12.2020 21:17
Καναδάς: Θα απαιτεί προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού για την είσοδο στη χώρα - Media

 

Ο Καναδάς θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα να προσκομίζουν ένα αρνητικό τεστ, που θα έχουν κάνει λιγότερο από τρεις ημέρες πριν από την άφιξή τους, ανακοίνωσαν σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει «σύντομα» ένα «επιπλέον μέτρο που θα υποχρεώνει όλους τους επιβάτες που θα φθάνουν στον Καναδά να έχουν ένα διαγνωστικό τεστ Covid-19», το οποίο θα είναι «αρνητικό», είπε ο Ντομινίκ ΛεΜπλαν, ο υπουργός διακυβερνητικών Υποθέσεων.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ «εντός των επόμενων ημερών», διευκρίνισε.

Το νέο αυτό μέτρο επιβάλλεται, καθώς κρούσματα της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί στη Βρετανία, εντοπίστηκαν στον Καναδά από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Καναδάς έχει αναστείλει έως τις 6 Ιανουαρίου όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία, μετά την εμφάνιση εκεί του νέου στελέχους.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί υπήκοοι είτε όχι, τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ειδάλλως κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μήνες και/ή προστίμου, το ανώτερο 750.000 δολαρίων Καναδά (478.000 ευρώ).

Ακόμα κι αν «η πλειονότητα των Καναδών» τηρεί τις συστάσεις των αρχών, «ορισμένοι ταξιδεύουν για περιττούς λόγους», είπε ο δόκτωρ Χάουαρντ Νζου, υποδιοικητής της ομοσπονδιακής αρχής δημόσιας υγείας.

«Είναι πολύ ανησυχητικό», τόνισε.

Χθες, ο πρωθυπουργός του Οντάριο Ντάγκ Φορντ δήλωσε πως έχει «απογοητευτεί πολύ» από τον υπουργό Οικονομικών του Ροντ Φίλιπς, που έφυγε για ταξίδι στην Καραϊβική και του απηύθυνε έκκληση να επιστρέψει «αμέσως» στη χώρα.

Έως σήμερα, ο Καναδάς μετρά 571.070 κρούσματα κορονοϊού και 15.440 νεκρούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:56