search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:08
MENU CLOSE

Η ΕΕ ευελπιστεί σε μια γρήγορη επίλυση της διένεξης ανάμεσα σε Airbus και Boeing

31.12.2020 12:22
Η ΕΕ ευελπιστεί σε μια γρήγορη επίλυση της διένεξης ανάμεσα σε Airbus και Boeing - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε προϊόντα της, διαταράσσουν τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για την επίλυση μιας 16ετούς διαμάχης σχετικά με τις επιδοτήσεις για τον αεροναυπηγικό κλάδο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί γρήγορα μια λύση με τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Επιτροπή, η οποία συντονίζει την εμπορική πολιτική των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε τη λύπη της για την αμερικανική ενέργεια, η οποία επέφερε «μονομερώς» αναστάτωση στις συνεχιζόμενες συνομιλίες σχετικά με τις επιδοτήσεις για την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία Airbus και την αμερικανική αντίπαλό της Boeing.

«Η ΕΕ θα συνομιλήσει με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν για να συνεχισθούν αυτές οι διαπραγματεύσεις και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στη διένεξη», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η Airbus εξέφρασε σήμερα τη λύπη της κάνοντας λόγο για μια κλιμάκωση «αντιπαραγωγική» για την αμερικανική βιομηχανία.

Τρεις εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της, η κυβέρνηση του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας πως ετοιμάζεται να επιβάλει επιπλέον τελωνειακούς δασμούς σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα — μη αφρώδη κρασιά και κονιάκ, καθώς και σε εξαρτήματα αεροναυπηγικής στα οποία μέχρι τώρα δεν επιβάλλονταν δασμοί, ενώ τα ολοκληρωμένα αεροπλάνα δασμολογούνται με 15%.

Οι αμερικανικοί δασμοί θα προστεθούν σ’ αυτούς που έχουν ήδη επιβληθεί από το 2019 σε εισαγωγές από την Ευρώπη, όπως το κρασί, το τυρί, το ελαιόλαδο ή το ουίσκι, καθώς και στα αεροπλάνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:08