search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40
MENU CLOSE

Ηλεκτρικό λεωφορείο στη γραμμή του τρόλεϊ Κυψέλη – Παγκράτι

31.12.2020 14:17
Ηλεκτρικό λεωφορείο στη γραμμή του τρόλεϊ  Κυψέλη – Παγκράτι - Media

 

Δρομολόγια με επιβάτες σε μία από τις πιο γνωστές γραμμές του τρόλεϊ, στη γραμμή 2 Κυψέλη-Παγκράτι, ξεκίνησε πιλοτικά από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου ένα από τα πρώτα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Ελλάδα.

Το λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD (Build Your Dreams), είχε δοκιμαστεί από τις Οδικές Συγκοινωνίες το φθινόπωρο για λίγες ημέρες και χωρίς επιβάτες.

Το αθόρυβο BYD K9 Electric, μήκους 12 μέτρων, διαθέτει 3 διπλές πόρτες με χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου και ειδική ράμπα για ΑμΕα στη μεσαία πόρτα, ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι 52 όρθιοι και 1 άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο.

Η μπαταρία έχει ισχύ 350 kw και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε 3 ώρες. Το όχημα κινείται με 2 ηλεκτροκινητήρες των 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 ίππων.

Διαθέτει επίσης κάμερες και μόνιτορ για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και κλιματισμό

Τέλος, παρέχει στους επιβάτες δωρεάν δίκτυο Wi-Fi.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:38